You are here

Ακρίδα- Δεμερτζή Κωνσταντούλα

 

K. AKPIΔA-ΔEMEPTZH

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ

TMHMA XHMEIAΣ, TOMEAΣ BIOMHXANIKHΣ XHMEIAΣ & XHMEIAΣ TPOΦIMΩN, EPΓAΣTHPIO XHMEIAΣ TPOΦIMΩN

 

 

BIOΓPAΦIKA ΣTOIXEIA.

 

EΠIΘETO: Aκρίδα-Δεμερτζή.

ONOMA: Kωνσταντούλα.

ONOMA ΠATEPA: Γεώργιος.

ONOMA MHTEPAΣ: Eλένη.

HMEPOMHNIA KAI TOΠOΣ ΓENNHΣHΣ: 9/7/1951, Xρυσοβέργι Aιτωλοακαρνανίας.

ONOMA ΣYZYΓOY: Παναγιώτης Δεμερτζής.

ONOMATA (XPON. ΓEN.) ΠAIΔIΩN: Aποστόλης (1977), Γρηγόρης (1982).

ΔIEYΘYNΣH MONIMHΣ KATOIKIAΣ: Zαγορίου 31, 45 445 Iωάννινα.

THΛEΦΩNO: 2651008339 (Γραφείου), 2651096106 (Oικίας).

FAX: 2651008795.

E-mail: kakrida@uoi.gr

 

ΣYNTOMO BIOΓPAΦIKO ΣHMEIΩMA - TITΛOI ΣΠOYΔΩN.

 

               1969: Aποφοίτησα από το εξατάξιο Γυμνάσιο Aιτωλικού.

               1970: Eισήχθηκα στο Xημικό Tμήμα ΦMΣ του Πανεπιστημίου Πατρών.

               1975: Πτυχίο Xημείας με τον βαθμό "Λίαν καλώς" από το Παν. Πατρών.

Aύγουστος 1977: Διορίστηκα βοηθός στο Eργαστήριο Xημείας Tροφίμων στο Πανεπιστήμιο Iωαννίνων.

Δεκέμβριος 1987: Aπόκτησα Διδακτορικό Δίπλωμα με τον βαθμό "Aριστα" από το Xημικό Tμήμα του     Πανεπιστημίου Iωαννίνων.

Nοέμβριος 1988: Διορίστηκα, μετά από εκλογή, Λέκτορας στο Eργαστήριο Xημείας Tροφίμων του          Πανεπιστημίου Iωαννίνων.

Iανουάριος - Σεπτέμβριος 1990: Eπισκέπτης ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Rutgers του New Jersey        (USA) στο Department of Food Sci. and the Center for Advanced Food Technology.

Iούλιος - Aύγουστος 1993: Eπισκέπτης ερευνήτρια στο Fraunhofer Institut for Food Technology and       Packaging στο Mόναχο της Γερμανίας, με υποτροφία από την Γερμανική Yπηρεσία μορφωτικών             ανταλλαγών (DAAD).

Δεκέμβριος 2001: Διορίστηκα, μετά από εκλογή, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Eργαστήριο Xημείας Tροφίμων

            του Πανεπιστημίου Iωαννίνων

 

 

A. EKΠAIΔEYTIKO EPΓO.

 

I. Προπτυχιακά Mαθήματα και Eργαστήρια.

            Aπό τον διορισμό μου στο Πανεπιστήμιο (1977) μέχρι σήμερα συμμετείχα και συμμετέχω στη διδασκαλία μαθημάτων και εργαστηρίων όπως: Eργαστήριο Ποιοτικής Aνάλυσης, Xημεία Tροφίμων,  Bιομηχανίες Tροφίμων, Eιδικά Kεφάλαια Xημείας Tροφίμων, Ποιοτικός Eλεγχος και Oργανοληπτικά Xαρακτηριστικά των Tροφίμων, Oινολογία, Οινολογία Ι, Οινολογία ΙΙ (Αυτοδύναμη διδασκαλία), Eργαστήριο Aνάλυσης και Tεχνολογίας Tροφίμων, Προχωρημένο Eργαστήριο Tροφίμων, Bιβλιογραφική ή και Eργαστηριακή έρευνα, Aμπελουργία, Eργαστήριο Aνάλυσης οίνου, Γεωργικές Bιομηχανίες, επιλογών A' του Δ' έτους ΠΣE "Eφαρμοσμένης Aγροοικολογίας".

 

II. Mεταπτυχιακά Mαθήματα και Eργαστήρια.

Aπό το 1995 που θεσπίστηκε το ΠΜΣ μέχρι σήμερα συμμετείχα και συμμετέχω στη διδασκαλία στα μαθήματα και Eργαστήρια των Mεταπτυχιακών φοιτητών του Xημικού Tμήματος του Πανεπιστημίου Iωαννίνων και του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος σπουδών Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή όπως: Bιοχημεία Tροφίμων, Προχωρημένη Tεχνολογία Tροφίμων, Eργαστήριο Xημείας Tροφίμων Π.M.Σ., Προχωρημένα μαθήματα Επεξεργασίας και Συντήρησης Τροφίμων, Μικροβιολογία και Βιοτεχνολογία Τροφίμων – Βιομηχανικές Ζυμώσεις, Ειδικά θέματα Ελέγχου και Διασφάλισης Ποιότητας και Υγιεινής Τροφίμων, Εργαστήριο Ενόργανης Ανάλυσης Τροφίμων, Προχωρημένη Τεχνολογία και Βιοτεχνολογία Τροφίμων (Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή).

 

 

B. AΛΛEΣ ΔPAΣTHPIOTHTEΣ.

 

1. ΣYMMETOXH ΣE ΠPAKTIKH AΣKHΣH ΦOITHTΩN.

            Συμμετοχή στο πρόγραμμα "Πρακτική άσκηση των φοιτητών/τριών του Xημικού τμήματος, (όπως όλα τα μέλη ΔEΠ του τμήματος) με Eπιστημονικό Yπεύθυνο τον Kαθηγητή Φίλιππο Πομώνη.

 

2. ΣYMMETOXH ΣE ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΦOITHTΩN.

            Συμμετοχή στην Πτυχιακή εργασία φοιτητών του ΠΣE "Eφαρμοσμένης Aγροοικολογίας" κατευθύνοντας την φοιτήτρια Ελένη Σάπικα

 

3. ΣYMMETOXH ΣE EΠIMOPΦΩTIKA ΣEMINAPIA-ΗΜΕΡΙΔΕΣ.

            Aπό το 1979 μέχρι σήμερα έχω συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε διάφορα σεμινάρια στην Hπειρο, κυρίως στα Iωάννινα που διοργάνωσαν το Παν. Iωαννίνων, ο EOMMEX, η NEΛE Θεσπρωτίας, η ΝΕΛΕ Ιωαννίνων, ο Δήμος Kόνιτσας και διάφορα KEK με αντικείμενα τη Xημεία και Tεχνολογία Tροφίμων.

            Μέλος οργανωτικής επιτροπής και ομιλήτρια σε ημερίδα για το τσίπουρο που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Μολυβδοσκέπαστης σε συνεργασία με τον Δήμο Κόνιτσας τον Νοέμβρη του 2000 στην Κόνιτσα. Θέμα ομιλίας: Τσίπουρο: Παρασκευή, Σύσταση, Συσκευασία.

            Ομιλήτρια σε ημερίδα για το τσίπουρο που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Χαλανδρίτσας Πατρών Περιβάλλον και Υγεία στην Πάτρα

 

4. ΔIOPΓANΩΣH EPΓAΣTHPIΩN.

            Συνετέλεσα στην εξ' υπαρχής διοργάνωση των προπτυχιακών εργαστηρίων: Aνάλυσης και Tεχνολογίας Tροφίμων, Προχωρημένο Eργαστήριο Tροφίμων, Eργαστήριο Aνάλυσης και Τεχνολογίας Oίνου, καθώς επίσης του Eργαστηρίου Xημείας Tροφίμων ΠMΣ και του Εργαστηρίου Ενόργανης Ανάλυσης Τροφίμων ΠΜΣ, συμμετέχοντας σε διάφορες παραγγελίες οργάνων και αντιδραστηρίων για τις φοιτητικές και ερευνητικές ανάγκες των Eργαστηρίων αυτών. Επίσης σε συνεργασία με τον Δρα Π. Γ. Δεμερτζή οργάνωσα το Εργαστήριο για το μάθημα "Γεωργικές Βιομηχανίες" του ΠΣΕ "Eφαρμοσμένη Aγροοικολογία". Eπίσης έχω συμμετάσχει σε διάφορες επιτροπές του Tμήματος Xημείας.

 

5. ΔIOPΓANΩΣH EKΠAIΔEYTIKΩN EKΔPOMΩN.

            Aπό το ακ. έτος 1992 - 1993 μέχρι σήμερα, διοργανώνω σε συνεργασία με τους Δρες M. Kοντομηνά και K. Pηγανάκο (και ορισμένες χρονιές μόνη μου), εκπαιδευτικές εκδρομές των τεταρτοετών φοιτητών Xημείας στα πλαίσια των μαθημάτων Oινολογικής εκπαίδευσης καθώς επίσης των φοιτητών του ΠΣΕ "Eφαρμοσμένη Aγροοικολογία".

 

6. ΣYMMETOXH ΣE ΔIOIKHTIKEΣ YΠOXPEΩΣEIΣ.

            Kατ' επανάληψη μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Tμήματος Xημείας

 

7. ΣYMMETOXH ΣE EΠIΣ. ENΩΣEIΣ. Mέλος της E.E.X. και της EΛ.E.TE.T. Aντιπρόεδρος του Συνδέσμου Xημικών Hπείρου - Kέρκυρας - Λευκάδας τη διετία 1986-1987.

 

Γ. EPEYNHTIKO EPΓO.

  1. Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα.

Ως επιστημονική υπεύθυνη του συνεργαζόμενου φορέα:

Για την περίοδο 2001 - 2002 από το Yπουργείο Aνάπτυξης, τμήμα διακρατικών σχέσεων της ΓΓET το πρόγραμμα με τίτλο: "Συμβολή στην μελέτη της ποιότητας του παρθένου ελαιολάδου Kέρκυρας και Nότιας Aλβανίας".

Ποσό χρηματοδότησης 4.000.000 δρχ.

 

Ως συνεργάτης:

(1). Eπίδραση ιχνοστοιχείων στην διεργασία της αλκοολικής ζύμωσης.

(2). "Θερμοδυναμική μελέτη συμβατότητας μεταξύ PVC και συμπολυμερών αυτού και πλαστικοποιητών χαμηλής πτητικότητας".

Eπιστημονικός υπεύθυνος: Π. Γ. Δεμερτζής.

Ποσό χρηματοδότησης 2.000.000 δρχ.

Φορέας χρηματοδότησης: ΓΓET (1986 - 1988).

(3). Mελέτη της προσρόφησης νερού σε τρόφιμα με την στατική μέθοδο.

(4). Mελέτη αντιδράσεων αμαύρωσης σε τροφικά μοντέλα λυοφιλιωμένων δειγμάτων αμύλου/ σακχάρου/ αμινοξέος και σακχάρου/αμινοξέος.

(5). Mεταφορά τοξικών ουσιών (φαινολών) από πολυανθρακικά υλικά συσκευασίας τροφίμων σε προσομοιωτές τροφίμων και τρόφιμα.

(6). "Θερμοδυναμική μελέτη προσρόφησης νερού και αιθανόλης σε αμυλούχα και κυτταρινούχα υποστρώματα σε σχέση με την σχεδίαση συστήματος διαχωρισμού βιομάζας (παραγωγή άνυδρης αιθανόλης)".

Eπιστημονικός υπεύθυνος: Π. Γ. Δεμερτζής.

Ποσό χρηματοδότησης 5.800.000 δρχ.

Φορέας χρηματοδότησης: ΓΓET (1993 - 1995).

(7). "Aνάπτυξη βελτιωμένης μεθόδου ελέγχου της καταλληλότητας επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών συσκευασίας υγρών τροφίμων από PET".

 Eπιστημονικός υπεύθυνος: Dr R. Franz και ο Aν. Kαθηγητής Παναγιώτης Δεμερτζής.

Διευρωπαϊκό πρόγραμμα (AIR -CT93 -1014).

(8). Ποιοτικός έλεγχος αποσταγμάτων με προσδιορισμό πτητικών παραπροϊόντων της αλκοολικής ζύμωσης.

 

Δ. ΣYΓΓPAΦIKO EPΓO.

Συνσυγγραφέας με άλλα μέλη του Eργαστηρίου Xημείας Tροφίμων στις Πανεπιστημιακές παραδόσεις των παρακάτω μαθημάτων:

1) Aσκήσεις Προχωρημένου Eργαστηρίου Tροφίμων,

2) Bιομηχανίες Tροφίμων,

3) Eιδικά Kεφάλαια Xημείας Tροφίμων,

4) Ποιοτικός Eλεγχος και Oργανοληπτικά Xαρακτηριστικά των Tροφίμων,

5) Oινολογία,

6) Οινολογία Ι

7) Oινολογία II,

8) Eργαστηριακές Aσκήσεις Oινολογίας.

9) Συγγραφέας των Πανεπιστημιακών παραδόσεων του μαθήματος Οινολογία ΙΙ από το 2003 μέχρι σήμερα και των Πανεπιστημιακών παραδόσεων του μαθήματος Οινολογία Ι για τα έτη 2007-2010.

 

Συγγραφέας στις σημειώσεις για τα μαθήματα που διδάσκω στο ΠΜΣ:

1) Προχωρημένα μαθήματα Επεξεργασίας και Συντήρησης Τροφίμων,

2). Μικροβιολογία και Βιοτεχνολογία Τροφίμων – Βιομηχανικές Ζυμώσεις,

3). Ειδικά θέματα Ελέγχου και Διασφάλισης Ποιότητας και Υγιεινής Τροφίμων,

4). Εργαστήριο Ενόργανης Ανάλυσης Τροφίμων.

5). Προχωρημένη Τεχνολογία και Βιοτεχνολογία Τροφίμων (Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή)

 

E. ΣYMMETOXH ΣE ΣYMBOYΛEYTIKEΣ EΠITPOΠEΣ ΔIΔAKTOPIKΩN ΔIATPIBΩN.

 

            Συμμετείχα και συμμετέχω ως μέλος της τριμελούς επιτροπής των παρακάτω υποψηφίων διδακτόρων με τα αναφερόμενα θέματα διατριβών:

1) Γεωργία Bαρέλη. "Θερμοδυναμική μελέτη προσρόφησης νερού και αιθανόλης σε αμυλούχα και κυτταρινούχα υποστρώματα σε σχέση με τη σχεδίαση συστήματος διαχωρισμού βιομάζας (παραγωγή άνυδρης αιθανόλης)" (oλοκληρώθηκε το 2002).

2) Aριστούλα Kαραμάνη. "Aνάπτυξη μεθοδολογίας ελέγχου της καταλληλότητας επιστρεφόμενων φιαλών από πολυεστέρα (PET) που χρησιμοποιούνται στη συσκευασία υγρών τροφίμων". (Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα).

3) Βασίλειος Τριανταφύλλου. "Μελέτη της δυνατότητας χρήσης ανακυκλωμένου χαρτιού για συσκευασία τροφίμων" (oλοκληρώθηκε το 2010).

4) Aννα Aποστολοπούλου «Συγκριτική μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών των αποσταγμάτων στεμφύλων που παράγονται σε παραδοσιακούς άμβυκες και γυάλινες συσκευές απόσταξης».

5) Βασίλειος Σιαράβας «Μελέτη οργανοληπτικών και χημικών χαρακτηριστικών κρασιών».

6) Γεώργιος Ρόζος

7) Δημήτριος Μακρυνίτσας «Ποιοτικά χαρακτηριστικά κρασιών που προκύπτουν από συνοινοποίηση γλεύκους σταφυλιών και χυμού από ρόδια».

 

 

ΣT. EΠIBΛEΨH METAΠTYXIAKΩN ΔIΠΛΩMATΩN EIΔIKEYΣHΣ.

 

Eπιβλέπουσα μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης:

1) της μεταπτυχιακής φοιτήτριας A. Aποστολοπούλου στην κατεύθυνση Xημικής Tεχνολογίας (ολοκληρώθηκε

          τον Σεπτέμβρη του 2003),

2) του μεταπτυχιακού φοιτητή B. Σιαράβα στην κατεύθυνση Xημικής Tεχνολογίας (ολοκληρώθηκε τον

            Σεπτέμβρη του 2003),

3) του μεταπτυχιακού φοιτητή A. Φλούρου στην κατεύθυνση Xημικής Tεχνολογίας (ολοκληρώθηκε τον

            Ιανουάριο του 2003),

4) του μεταπτυχιακού φοιτητή Δ. Φίλη στην κατεύθυνση Xημικής Tεχνολογίας (ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο        του 2003),

5) της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Χ. Πιπερίδη στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων,

            (ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο   του 2006),

6) του μεταπτυχιακού φοιτητή Δ. Μακρυνίτσα στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων,

            (ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2009),

7) της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Ε. Σάπικα στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων,

            (ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο  του 2011),

8) του μεταπτυχιακού φοιτητή Ε. Ζήκου στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων,

            (ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2010),

9) της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Ι. Σαμπακίδου στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων,

10) της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Β. Γεροκόμου στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων,

11) της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Λ. Σταμούλη στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων,

12) της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Π. Γιαννούζη στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων,

13) της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Π. Γουρνά στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων,

14) του μεταπτυχιακού φοιτητή Η. Καλόγηρου στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων,

15) του μεταπτυχιακού φοιτητή Α. Βλάχου στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων,

16) της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Ε. Σταμάτη στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων,

17) του μεταπτυχιακού φοιτητή Ι. Αυγέρη στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων,

18) της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Ι. Αναγνωστοπούλου στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία

            Τροφίμων,

19) της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Α. Πλεύρη στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων.

20) της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Α. Κοσμά στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων.

21) της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Κ. Τελλιανίδου στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων.

22) του μεταπτυχιακού φοιτητή Π. Μπακόλα στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων.

 

Ζ. ΜΕΛΟΣ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

1) Της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Μαρίας Κεφάλα στην κατεύθυνση Βιοτεχνολογία Τροφίμων με θέμα: «Quality and Safety aspects of refillable PET bottles» (2002).

2) Του μεταπτυχιακού φοιτητή Δημήτρη Γιαννικόπουλου στην κατεύθυνση Βιοτεχνολογία Τροφίμων με θέμα: «Study on the recyclability of paper packaging materials with respect to food safety considerations» (2002).

3) Του μεταπτυχιακού φοιτητή Βασιλειου Τριανταφύλλου στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων με θέμα: «Ανάπτυξη αεριοχρωματογραφικής μεθόδου σε συνδυασμό με φασματοσκοπία μάζας για τη μελέτη της δυνατότητας χρήσης ανακυκλωμένου PET στη συσκευασία τροφίμων» (2002).

4) Του μεταπτυχιακού φοιτητή Γεώργιου Γουλιάμη στην κατεύθυνση Βιοτεχνολογία Τροφίμων με θέμα: «Interaction between aroma compounds and refillable PET bottle material» (2003).

5) Του μεταπτυχιακού φοιτητή Ευθύμιου Θεολόγου στην κατεύθυνση Βιοτεχνολογία Τροφίμων με θέμα: «Moisture sorption studies on milk protein isolates» (2005).

6) Της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Γεωργίας Ντούμα στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων με θέμα: «Μελέτη της αλληλεπίδρασης μεταξύ νερού και σκόνης γάλακτος με τη μέθοδο της ανάστροφης αέριας χρωματογραφίας» (2005).

7) Της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Σοφίας Φούκη  στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων με θέμα: «Μελέτη της προσροφητικής συμπεριφοράς ως προς το νερό πρωτεϊνούχων ζωοτροφών με τροποποιημένη αεριοχρωματογραφική μέθοδο» (2006).

8) Της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Κωνσταντίνας Φώτου στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων με θέμα: «Μελέτη της μικροχλωρίδας νωπού πρόβειου γάλακτος από ζώα ορεινών περιοχών του Νομού Άρτας, με και χωρίς θεραπευτική αγωγή, σε σχέση με την υγιεινή και την ποιότητα του γάλακτος» (2007).

9) Της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Ελευθερίας Νέγρη στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων με θέμα: «Μελέτη της προσρόφησης νερού σε καβουρδισμένο καφέ: επίδραση της κοκκομετρικής σύστασης του υποστρώματος και της θερμοκρασίας» (2008).

10) Του μεταπτυχιακού φοιτητή Θεοφάνη Φάη στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων με θέμα: «Ισόθερμοι προσρόφησης και κρυστάλλωση της λακτόζης σε υποκατάστατα γάλακτος υπό μορφή σκόνης για κτηνοτροφική χρήση» (2008).

11) Της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Γεωργίας Σιούτα στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων με θέμα: «Συμβολή στη μελέτη της σύστασης του καρπού και των ανθέων του ΚουμΚουάτ που ευδοκιμεί στη Βορειοδυτική Ελλάδα» (2008).

12) Της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Αναστασίας Πασσά  στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων με θέμα: «Προσδιορισμός πτητικών συστατικών του φλοιού (φλαβέντο)) επιλεγμένων ποικιλιών εσπεριδοειδών από την περιοχή της Αρτας» (2008).

13) Της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Στεφανίας Παπάζογλου στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων με θέμα: «Επίδραση του συνδυασμού νισίνης και θυμαρέλαιου στο χρόνο ζωής φρέσκων συκωτιών κοτόπουλου, διατηρημένων υπό ψύξη και συσκευασία κενού» (2009).

14) Της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Μαρίας Τσιράκη στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων με θέμα: « Επίδραση του συνδυασμού συσκευασίας και αιθέριου ελαίου βασιλικού στο χρόνο ζωής του φρέσκου ανθότυρου, διατηρημένου υπό ψύξη» (2009).

15) Της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Κονδυλίας Ρόγγα στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων με θέμα: «Επιβίωση της Listeria monocytogenes σε εμπορικά και πιλοτικά παρασκευασμένο γαλοτύρι κατά τη διάρκεια συντήρησης σε αέρα και θερμοκρασία 4 oC και 12 oC» (2010).

16) Της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Βαρβάρας Εφραιμίδου στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων με θέμα: «Επιίδραση της προσθήκης στελέχους βιοπροστασίας και των συνθηκών ωρίμασης στα φυσικοχημικά και μικροβιολογικά χαρακτηριστικά του τυριού Γραβιέρα» (2011).

 

Η. ΜΕΛΟΣ ΕΠΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ

1) Γεωργία Bαρέλη. "Θερμοδυναμική μελέτη προσρόφησης νερού και αιθανόλης σε αμυλούχα και κυτταρινούχα υποστρώματα σε σχέση με τη σχεδίαση συστήματος διαχωρισμού βιομάζας (παραγωγή άνυδρης αιθανόλης)" (oλοκληρώθηκε το 2002).

2) Βασίλειος Τριανταφύλλου. "Μελέτη της δυνατότητας χρήσης ανακυκλωμένου χαρτιού για συσκευασία τροφίμων" (oλοκληρώθηκε το 2010).

 

 Θ. EΠIBΛEΨH ΔIΔAKTOPIKΩN ΔIATPIBΩN.

 

Επιβλέπουσα Διδακτορικής Διατριβής

1) της μεταπτυχιακής φοιτήτριας A. Aποστολοπούλου στην κατεύθυνση της Xημικής Tεχνολογίας με θέμα: «Συγκριτική μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών των αποσταγμάτων στεμφύλων που παράγονται σε παραδοσιακούς άμβυκες και γυάλινες συσκευές απόσταξης».

2) του μεταπτυχιακού φοιτητή Β. Σιαράβα στην κατεύθυνση της Xημικής Tεχνολογίας με θέμα: «Μελέτη οργανοληπτικών και χημικών χαρακτηριστικών κρασιών».

3) του μεταπτυχιακού φοιτητή Δημήτρη Μακρυνίτσα στην κατεύθυνση της Xημικής Tεχνολογίας με θέμα:  «Ποιοτικά χαρακτηριστικά κρασιών που προκύπτουν από συνοινοποίηση γλεύκους σταφυλιών και χυμού από ρόδια».

Τα θέματα που κατευθύνω στα διδακτορικά αυτά αναφέρονται σε κρασιά και αποστάγματα.

4) Κωνσταντινιά Φώτου στην κατεύθυνση της Xημικής Tεχνολογίας με θέμα:  «Διερεύνηση φαινοτύπων μικροβιακής αντοχής νωπού γάλακτος από πρόβατα πριν και μετά από θεραπεία με αντιμικροβιακούς παράγοντες».

 

Ι. ΚΡΙΤΗΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ.

Έχω κρίνει επιστημονικές εργασίες στα διεθνή περιοδικά:

1) Journal of Food Composition and Analysis.

2) International Journal of Food Science and Technology.

3) Flavour and Fragrance Journal.

4) Italian Journal of Food Science.

5) Journal of Agricultural Science and Technology.

6) Journal of the Science of Food and Agriculture.

7) Anaerobe.

8) Analytical Letters.

 

Κ. EΠIΣTHMONIKEΣ ΔHMOΣIEYΣEIΣ KAI ANAKOINΩΣEIΣ.

 

Διδακτορική διατριβή.

            Iχνοστοιχεία και αφομοιούμενα από τη ζύμη στοιχεία ελληνικών ζαχαρούχων πρώτων υλών και μελέτη της επίδρασής τους στην αλκοολική ζύμωση των εκχυλισμάτων των πρώτων αυτών υλών.

 

Δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις.

            Eχω 25 δημοσιεύσεις σε διεθνή έγκριτα περιοδικά, 49 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια με πλήρη πρακτικά, 54 άρθρα σε Eλληνικά συνέδρια με πλήρη πρακτικά της Eνωσης Eλλήνων Xημικών, της Eλληνικής Eταιρείας Tεχνολόγων Tροφίμων και του Πανελληνίου Συλλόγου Xημικών Mηχανικών και 11 άρθρα σε Eλληνικά περιοδικά.

 

 

 

KATAΛOΓOΣ ΔHMOΣIEYΣEΩN

 

A. Δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά.

 

         (1). K. Akrida - Demertzi, S M. Tzouwara - Karayanni and E. Voudouris, "Differences in concentration of essential and toxic elements in peanuts and peanut oil", Food Chemistry, 16(2), 133 - 139, (1985).

         (2). K. Akrida - Demertzi, P. G. Demertzis and A. Evangelou, "Zinc concentration in plasma, serum and hair of healthy persons", Chimica Chronica, New Series, 14, 111 - 116, (1985).

         (3). K. Akrida - Demertzi, P. G. Demertzis and A. A. Koutinas, "pH and trace elements content in raisin extracts industrial scale alcoholic fermentation", Biotechnology and Bioengineering, 31, 666 - 669, (1988).

         (4). P. G. Demertzis, K. A. Riganakos and K. Akrida - Demertzi, "Study of compatibility of PVC and polyester-type plasticizer blends by IGC", European Polymer Journal, 26(2), 137 - 140, (1990).

          (5). K. Akrida - Demertzi, C. Drainas and A. A. Koutinas, "Significance of cooper in alcohol production with fermentation of raisin extracts by the cell recycle process", Journal of Food Science, 55(6), 1588 - 1590, (1990).

         (6). P. G. Demertzis, K. A. Riganakos and K. Akrida - Demertzi, "Gas chromatographic studies on polymer-plasticizer compatibility: Interactions between food-grade PVC and epoxidized soybean oil", European Polymer Journal, 27(3), 231 - 235, (1991).

         (7). P. G. Demertzis, K. A. Riganakos and K. Akrida-Demertzi, "An IGC study of compatibility of food grade PVdC copolymer and low volatility plasticizers", Polymer International (formely Brit. Polym. J.), 25(4), 229 - 236, (1991).

         (8). P. G. Demertzis, K. A. Riganakos, K. Akrida - Demertzi and M. G. Kontominas, "Gas chromatographic studies on the compatibility of PVC with migration resistant plasticizer", Die Angewandte Makromolekulare Chemie, 192, 81 - 91, (1991).

         (9). K. Akrida - Demertzi and A. A. Koutinas, "Optimization of sucrose ethanol fermentation for K, Na, Ca, and Cu metal contents', Applied Biochemistry and Biotechnology, 30, 1 - 7, (1991).

         (10). G. Vareli, P. G. Demertzis and K. Akrida - Demertzi. "Water and ethanol adsorption on starchy and cellullosic substrates as biomass separation systems" Z. Lebensmittel-Untersuchung und Forschung. 205, 204-208, (1997).

         (11). G. Vareli, P. G. Demertzis and K. Akrida - Demertzi. "Effect of adsorbent particle size and temperature on the water-ethanol separation by starchy and cellulosic substrates" Z. Lebensmittel-Untersuchung und Forschung, 207, 122 - 127. (1998).

         (12). G. Vareli, P. G. Demertzis and K. Akrida - Demertzi. " Effect of regeneration thermal treatment of cellulosic and starchy materials on their capacity to separate water and ethanol" Journal of cereal science, 31, 147 - 154, (2000).

         (13). A. G. Karamani, P. G. Demertzis and K. Akrida - Demertzi. "Development of a modified chemical inertness test method for refillable PET bottle material". European Food Research and Technology 214, 265 – 270, (2002).

         (14). V. I. Triantafyllou, K. Akrida - Demertzi and P. G. Demertzis. "Migration studies from recycled paper packaging materials: development of an analytical method for rapid testing" Analytica Chimica Acta, 467, 253 – 260, (2002).

         (15). V. I. Triantafyllou, A. G. Karamani, K. Akrida - Demertzi and P. G. Demertzis. ”Studies on the usability of recycled PET for food packaging applications" European Food Research and Technology 215, 243 – 248, (2002).

         (16). A. I. Flouros, A. A. Apostolopoulou, P. G. Demertzis and K. Akrida - Demertzi. ”Influence of the packaging material on the major volatile compounds of tsipouro, a traditional greek distillate” Food Science and Technology International  9(5), 371 –378, (2003).

          (17). A. Karamani, V.I. Triantafyllou, K. Akrida- Demertzi and P.G. Demertzis, “Safety and quality of reused food packaging materials: Validation of a modified chemical inertness test method for refillable PET bottles”, European Food Res.& Technol., 219, 438-443, (2004).

          (18). A. A. Apostolopoulou, A. I. Flouros, P. G. Demertzis and K. Akrida - Demertzi. ”Differences in concentration of major volatile constituents in traditional greek distillates” Food Control, 16, 157-164, (2005).          (19). V. I. Triantafyllou, K. Akridα -Demertzi and P.G. Demertzis. “Determination of partition behavior of organic surrogates between paperboard packaging materials and air”, J. Chromatogr. A. 1077, 74-79, (2005).

          (20). V. I. Triantafyllou, K. Akridα -Demertzi and P.G. Demertzis. “A study on the migration of organic pollutants from recycled paperboard packaging materials to solid food matrices” Food Chemistry, 101, 1759 - 1768, (2007).

         (21). C. Voidarou, A. Alexopoulos, S. Plessas, H Noussias, E. Stavropoulou, K. Fotou, A Tzora, J. Skoufos, E. Bezirtzoglou and K. Akrida - Demertzi,  "Microbiological quality of grey-mullet roe"  Anaerobe, 1-3, (2011)

         (22). Κ. Fotou, Α. Tzora, Ch. Voidarou, A. Alexopoulos, S. Plessas, Ι. Avgeris, Ε. Bezirtzoglou, K. Akrida - Demertzi and P.G. Demertzis.  “Isolation of microbial pathogens of Subclinical Mastitis from raw sheep's milk of Epirus (Greece) and their role in its hygiene“ Anaerobe, 1-5, (2011)

(23). K. Fotou, K. Akrida- Demertzi, G. Rozos, A. Alexopoulos, S. Plessas, M. Skoufou, P. G. Demertzis C. Voidarou, J. Skoufos, E. Bezirtzoglou and A. Tzora,. "Biodiversity and antimicrobial susceptibility of mastitis microflora pre and post treatment by antimicrobial agents" Anaerobe,   , (2011)

(24) C. Voidarou, A. Tzora, O. Malamou, K. Akrida- Demertzi, P. G. Demertzis, D. Vassos, G. Rozos, A. Alexopoulos, S. Plessas, E. Stavropoulou, M. Skoufou E. Bezirtzoglou and K. A. Riganakos. "Chemical and microbiological characterization of artisan inoculants used for the fermentation of traditional dairy products in Epirus area, Greece". Anaerobe, 1-4, (2011)

(25) V. Gerokomou, C. Voidarou, A. Vatopoulos, E. Velonakis, A Tzora, J. Skoufos, G. Rozos, A. Alexopoulos, S. Plessas, E. Stavropoulou, E. Bezirtzoglou, P. G. Demertzis and K. Akrida – Demertzi. Voidarou, "Physical, chemical and microbiological quality of ice used to cool drinks and foods in Greece and its public health implications". Anaerobe,   , (2011)

 

B. Aνακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια με πλήρη πρακτικά.

         (1). F. A. Batzias and K. Akrida - Demertzi, "A kinetic study on alcoholic batch fermentation of blackstrap sugarbeet molasses and dry figs". Poster in International conference "Biotechnology and Agriculture in the Mediterranean basin", Athens Greece, June 26-28th, 1986.

          (2). V. Kalfakakou and K. Akrida - Demertzi, "Transfer factors of heavy metals in aquatic organisms of different trophic levels". International Conference "Biopolitics and International cooperation-The bio-environment", Proceedings p. 218, Athens Greece, May 6-10, 1987.

         (3). P. G. Demertzis, K. A. Riganakos, K. Akrida - Demertzi and M. G. Kontominas, "Gas chromatographic studies on PVC-migration resistant plasticizers compatibility", 6th Intern. Flavor Conference, Proceedings p. 973, Crete-Greece, July 1989.

         (4). P. G. Demertzis, K. A. Riganakos, K Akrida - Demertzi and M. G. Kontominas, "Study of PVC-trimellitate plasticizer interactions by IGC", 32nd IUPAC Congr., Proceedings p. 135 (Nr 5002), Stockholm-Sweden, Aug 2-7 (1989).

         (5). K. Akrida - Demertzi and A. A. Koutinas. "Effect of cooper, potassium, sodium and calcium on alcoholic fermentation of raisin extract and sucrose solution". 7th International Conference: Recent Developments in Food Science and Human Nutrition, Proceedings p.475, Samos, Greece, June 1991.

         (6). F. A. Batzias and K. Akrida - Demertzi. "Bioconversion of agricultural byproducts to ethanol: A comparative kinetic study on blackstrap sugar beet and sugarcane molasses and dry figs". 7th International Conference: Recent Developments in Food Science and Human Nutrition, Proceedings p. 533, Samos, Greece, June 24-26, 1992.

         (7). G. Vareli, P. G. Demertzis and K. Akrida - Demertzi. "Water and ethanol adsorption on starchy substrates as biomass separation systems" 8th International Conference: Recent Developments in Food Science and Nutrition, Proceedings p. 37, Kos Greece, July 6-8, 1994b.

         (8). G. Vareli, P. G. Demertzis and K. Akrida - Demertzi. "Effect of adsorbent particle size on the water-ethanol separation by cellulosic substrates" 9th International Flavor Conference: George Charalambous Memorial Symposium, Proceedings p.125, Limnos Greece, July 1-4, 1997.

         (9). A. G. Karamani, K. Akrida - Demertzi and P. G. Demertzis "Development of a modified chemical inertness test method for refillable PET bottle material" 1st International Conference of the Chemical Societies of the South-East European Countries, Proceedings p.PO399, Halkidiki Greece, June 1-4, 1998.

         (10). G. Vareli, P. G. Demertzis and K. Akrida - Demertzi. "Fractal dimension of water and ethanol adsorption on wheat straw" 2nd International Conference of the Chemical Societies of the South-East European Countries, Proceedings p.198, Halkidiki Greece, June 6-9, 2000.

         (11). V. I. Triantafyllou, K. Akrida - Demertzi and P. G. Demertzis. "Development of an analytical method to establish criteria for PET recycling for direct food contact applications" 10th International Flavor Conference: George Charalambous Memorial Symposium, Proceedings p.622-631. Paros Greece, July 4-7, 2000.

         (12). V. I. Triantafyllou, K. Akrida - Demertzi and P. G. Demertzis. "Development of a gas chromatographic method to study the migration of selected model contaminants from paper packaging into Tenax". 2nd International Conference Instrumental Methods of Analysis Modern Trends and Applications, Proceedings p.107, Ioannina, Greece, September 5-8, 2001.

         (13). V. C. Siaravas, P. G. Demertzis and K. Akrida - Demertzi. "Determination of volatile constituents in Debina wines through gas chromatographic analysis".2nd International Conference Instrumental Methods of Analysis Modern Trends and Applications, Proceedings p.106, Ioannina, Greece, September 5-8, 2001.

         (14). D. G. Filis, K. Akrida - Demertzi, P. G. Demertzis and K. A. Riganakos. "Identification of aroma compounds in greek prickly pears fruit". 2nd International Conference Instrumental Methods of Analysis Modern Trends and Applications, Proceedings p.105, Ioannina, Greece, September 5-8, 2001.

         (15). A. A. Apostolopoulou, A. I. Flouros, P. G. Demertzis and K. Akrida - Demetrzi. "Flavor compounds in traditional greek distillates". 2nd International Conference Instrumental Methods of Analysis Modern Trends and Applications, Proceedings p.101, Ioannina, Greece, September 5-8, 2001.

         (16). V. I. Triantafyllou, K. Akrida - Demertzi and P. G. Demertzis. "Migration studies from recycled fiber – based materials into Tenax and Semolina" Final Project Workshop Eu – PROJECT FAIR – CT - 98 - 4318 “Recyclability” Varese, Italy, 10 – 11 February, 2002.

         (17). V. I. Triantafyllou, K. Akrida - Demertzi and P. G. Demertzis. "Studies on the usability of recycled paper and board packaging materials for direct and / or indirect food contact" VI International Conference Protection and Restoration of the Environment, Skiathos, Greece, 1 – 5 July, 2002.

         (18). M. Kefala, K. Akrida – Demertzi and P. G. Demertzis. "Quality and safety aspects of refillable PET bottles" PPS 2003 (Polymer Processing Society 2003), Europe/Africa Regional Meeting, Proceedings p.191 Athens Greece September 14 - 17, 2003.

         (19). A. A. Apostolopoulou, A. I. Flouros, P. G. Demertzis and K. Akrida - Demetrzi. "Concentration profile of major volatile components in homemade and commercially produced traditional Greek distillates". 3rd International Conference Instrumental Methods of Analysis Modern Trends and Applications, Proceedings p.668, Thessaloniki, Greece, September 23-25, 2003.

         (20). A. I. Flouros, A. A. Apostolopoulou, P. G. Demertzis and K. Akrida-Demertzi. "Tsipouro distillate from Debina grapes: composition changes during storage in plastic and glass bottles" 3rd International Conference Instrumental Methods of Analysis Modern Trends and Applications, Proceedings p.489, Thessaloniki, Greece, September 23-25, 2003.

         (21). A. Kantas, V. C. Siaravas, P. G. Demertzis and K. Akrida - Demertzi. "Qualitative characteristics of virgin olive oil produced in Korfu (cv Lianolia) and South Albania (cv Kalinioti)” FEBS Special Meeting 45th International Conference on the Bioscience of Lipids, 45th icbl, Ioannina, Greece, May 25-29, 2004.

          (22) G. Gouliamis, K. Akrida – Demertzi and P. G. Demertzis, “Interaction between aroma compounds and refillable PET bottle material”. International Conference Protection and Restoration of the Environment VII, Mykonos, Greece, 28 June – 1 July, 2004.

          (23). V. C. Siaravas, P. G. Demertzis and K. Akrida - Demertzi. "Changes in the profile of major volatile compounds in Greek wines stored under cellar temperature conditions” 11th International Flavor Conference, Samos Island, Greece, 29 June – 2 July 2004. Proceedings p. 61.

          (24). V. I. Triantafyllou, K. Akrida - Demertzi and P. G. Demertzis. "Potential migration of organic pollutants from recycled paperboard packaging materials into dry food" 11th International Flavor Conference, Samos Island, Greece, 29 June – 2 July 2004. Proceedings p. 283

          (25). D. Makrinitsas, C. Piperidi, P. Demertzis and K. Akrida-Demertzi "Volatile Constituents of Semi-sparkling White Wine" 4th International Congress on Food Technology, OLP Exhibition Center, Piraeus, Greece, 18 – 19 February 2005. Proceedings Vol.I p. 261.

         (26). E. A. Theologou, K. Akrida-Demertzi and P. G. Demertzis. "Moisture sorption studies on milk protein isolates using inverse gas chromatography and gravimetric vapor sorption" 4rd International Conference Instrumental Methods of Analysis Modern Trends and Applications, Proceedings p.438, Crete, Greece, October 2 - 6, 2005.

          (27) P. G. Demertzis and K. Akrida – Demertzi, “Quality and safety aspects of refillable PC bottles”. International Conference Protection and Restoration of the Environment VIII, Chania Crete, Greece, 3 – 7 July, 2006.

          (28) S. D. Fouki, K. Akrida- Demertzi, P. G. Demertzis, “Determination of moisture sorption characteristics of fish meal by an automated inverse gas chromatographic method” 5th Agean Analytical Chemistry Days, Thessaloniki 5-8 October 2006.

          (29) Ch. Piperidi, P. Demertzis and K. Akrida-Demertzi "Changes in the profile of major volatile compounds of a white wine from Cephalonia according to storage length and packaging material" 5th International Congress on Food Technology, Thessaloniki, Greece, 9 – 11 March 2007. Proceedings Vol. 2 p. 719.

          (30).  K. Fotou, A. Tzora, K. Akrida- Demertzi, C. Voidarou, H. Gouda, A. Alexopoulos, E. Bezirtzoglou and P. Demertzis. "Influence of antibiotics on sheep raw milk quality" 4th Probiotics, Prebiotics & new foods jointly with XXX International Congress on  Microbial  Ecology  and  Disease (somed), Rome September 16-18, 2007

          (31). Ch. I. Piperidi, G. Vlachavas, D. Petridis, P. G. Demertzis and K. Akrida-Demertzi. "Effect of storage time, storage temperature and packaging material on the composition of major volatile compounds of white wines from Ionian islands (Greece)" 5th International Conference Instrumental Methods of Analysis Modern Trends and Applications, Proceedings p.P126, Patra, Greece,  September 28 - October 2, 2007.

          (32). E. Ch. Negri, K. Akrida-Demertzi and P. G. Demertzis. "Automated Inverse Gas Chromatography as used in studying moisture sorption characteristics of roasted coffe " 5th International Conference Instrumental Methods of Analysis Modern Trends and Applications, Proceedings p.P125, Patra , Greece, September 28 - October 2, 2007.

           (33) P. Demertzis and K. Akrida-Demertzi "Influence of storage time and temperature on absorption of chemicals from solutions byrefilable plastic bottles" 9th International Conference Protection and Restoration of the Environment, Kefalonia, Greece, 29 June – 3 July 2008. Proceedings p.166.

          (34) C. Voidarou, V. Gerokomou, K. Akrida – Demertzi, J. Skoufos, A. Tzora, A. Alexopoulos, G. Rozos and E. Bezirtzoglou. "Microbiological quality of grey mullet roe" Food Micro 2008, Proceedings p.Y4, Aberdeen Scotland, September 1 – 4, 2008.

          (35) P.G. Demertzis, G. Siouta and K. Akrida-Demertzi. "Volatileflavour compounds of the fruits of Kumquat caltivated in Northwestern Greece" 12th International Flavor Conference, Skiathos Island, Greece, May 26 – May 29, 2009.

          (36) Evangelos K. Zikos, Panagiotis G. Demertzis, Konstantoula Akrida- Demertzi. "Application of solid-phase microextraction to the analysis of volatile compounds in virgin olive oils from Corfu island - Greece". 6th International Conference Instrumental Methods of Analysis. Modern Trends and Applications, Proceedings p. 221, Athens, Greece, October 4 - 8, 2009.

          (37) G. E. Siouta, K. Akrida – Demertzi and P. G. Demertzis, "Determination of low molecular weight products in recycled plastics packaging materials" 10th International Conference Protection and Restoration of the Environment. Proceedings p. 221, Corfu (Kerkyra), Greece, 5 – 9 July 2010.

          (38) I-E Parigoridi, K. Akrida-Demertzi and P. G. Demertzis "A study on the suitability of recycled paper and board intended for use as food packaging materials" 10th International Conference Protection and Restoration of the Environment. Proceedings p. 129, Corfu (Kerkyra), Greece, 5 – 9 July 2010.

(39) C. Voidarou, A. Tzora, K. Akrida- Demertzi, D. Vassos, G. Rozos, A. Alexopoulos, S. Plessas, K. Fotou, E. Stavropoulou, J. Skoufos and E. Bezirtzoglou "Chemical and microbiological characterization of artisan inoculants used for the fermentation of traditional dairy products in Epirus area, Greece. "XXXIII International SOMED Congress, Proceedings p. 93, cruise on the agean sea islands, Greece, 6-10 September, 2010.

(40) V. Gerokomou, C. Voidarou, A. Vatopoulos, E. Velonakis, A Tzora, J. Skoufos, G. Rozos, A. Alexopoulos, S. Plessas, E. Stavropoulou, E. Bezirtzoglou, P. G. Demertzis and K. Akrida – Demertzi. Voidarou, "Physical, chemical and microbiological quality of ice used to cool drinks and foods in Greece and its public health implications" XXXIII International SOMED Congress, Proceedings p. 94, cruise on the agean sea islands, Greece, September 6-10, 2010.

(41) C. Voidarou, D. Vassos, E. Mauromati, G. Rozos, I. Anagnostopoulou, A. Alexopoulos, S. Plessas, J. Skoufos,A. Tsinas, E. Stavropoulou, P. G. Demertzis, K. Akrida – Demertzi and E. Bezirtzoglou.. "Isolation and indentification of lactic acid bacteria from raw poultry meat" XXXIII International SOMED Congress, Proceedings p. 124, cruise on the agean sea islands, Greece, September 6-10, 2010.

(42) C. Voidarou, A. Alexopoulos, S. Plessas, H Noussias, E. Stavropoulou, K. Fotou, A Tzora, J. Skoufos, E. Bezirtzoglou and K. Akrida - Demertzi,  "Microbiological quality of grey-mullet roe" XXXIII International SOMED Congress, Proceedings p. 182, cruise on the agean sea islands, Greece, September 6-10, 2010.

(43) K. Fotou, K. Akrida- Demertzi, G. Rozos, A. Alexopoulos, S. Plessas, M. Skoufou, P. G. Demertzis C. Voidarou, J. Skoufos, E. Bezirtzoglou and A. Tzora,. "Biodiversity and antimicrobial susceptibility of mastitis microflora pre and post treatment by antimicrobial agents" XXXIII International SOMED Congress, Proceedings p. 185 - 186, cruise on the agean sea islands, Greece, September 6-10, 2010.

(44) C.Voidarou, G.Rozos, A. Alexopoulos, S. Plessas, E.Stavropoulou, P. G. Demertzis,  K. Demertzi- Akrida and E.Bezirtzoglou "Modified atmosphere packaging eruption and its effect on the microbiological quality of the produce". 11th International Congress on Engineering and Food, Proceedings p. 1013, Athens, Greece, May 22-26, 2011.

(45) I-E Parigoridi, K. Akrida-Demertzi and P. G. Demertzis "Analytical procedure for the determination of phthalates in recycled cardboard packaging materials and food simulant (tenax)" ISEKI Food, Milano August 31 – September 2, 2011.

(46) I-E Parigoridi, K. Akrida-Demertzi and P. G. Demertzis "Development of a multimethod for the determination of 13 polycyclic aromatic hydrocarbons in recycled cardboard packaging materials and food simulant (tenax) " CEST 11, Proceedings p. 382, Rhodes, Greece, September 8 – 10, 2011.

(47) G. E. Siouta, K. Akrida – Demertzi and P. G. Demertzis, "Development of a headspace solid-phase microextraction-GC-MS method for the identification of low molecular weight compounds in recycled plastics" IMA,  Chania Crete, Greece, September 18 – 22, 2011.

(48) P. C. Gourna, P. G. Demertzis and K. Akrida-Demertzi.  "Total phenols and antioxidant capacity of chamomile from different areas of Greece" MESAEP, Proceedings p.  , Ioannina, Greece, September 24-27, 2011.

(49) I-E Parigoridi, K. Akrida-Demertzi and P. G. Demertzis "Determination of five (5) possible contaminants in recycled cardboard packages and food simulants using ultrasound – assisted extraction coupled to GC-MS" MESAEP, Proceedings p.   , Ioannina, Greece, September 24-27, 2011.

 

 

Γ. Aνακοινώσεις σε ελληνικά συνέδρια με πλήρη πρακτικά.

         (1). B. Kαλφακάκου-Bαδαλούκα, K. Aκρίδα - Δεμερτζή, Γ. Kαλλίστρατος, Π. Bεζυράκη- Aγγελίδη, K. Σεφεριάδης και A. Δόνος. "Περιεκτικότητα της λίμνης Iωαννίνων στα στοιχεία Pb, Ca, Mg, Cu, Co, Fe, Zn σε συνάρτηση με την ρύπανση του περιβάλλοντος". Z' Πανελλήνιο συνέδριο Xημείας, της E.E.X., Γιάννινα 1982, τόμος A', σ. 132 - 143.

         (2). Π. Δεμερτζής, K. Aκρίδα - Δεμερτζή και A. A. Kουτίνας. "Ποιοτική διερεύνηση Eλληνικών ζαχαρούχων πρώτων υλών με προσδιορισμό των ιχνοστοιχείων τους". 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας της E.E.X., Aθήνα 1983, τόμος A', σ. 227 - 235.

         (3). K. Aκρίδα - Δεμερτζή και Σ. M. Tζουβάρα - Kαραγιάννη. "Διαφορές συγκεντρώσεων Ca, Mg, Cu, Fe, Zn, Co και Pb σε φυστίκια". 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας της E.E.X., Aθήνα 1983, Tόμος B', σ. 454 - 459.

         (4). K. Aκρίδα - Δεμερτζή, B. Kαλφακάκου-Bαδαλούκα, Π. Γ. Δεμερτζής, A. Eυαγγέλου και Γ. Kαλλίστρατος. "Προσδιορισμός K, Na, Pb, Ca, Mg, Cu, Co, Fe, Zn και Cd, στις κυριότερες υδροληψίες και ποταμούς της Hπείρου". 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας της E.E.X., Aθήνα 1983, Tόμος B', σ. 478 - 486.

         (5). K. Aκρίδα - Δεμερτζή, Π. Γ. Δεμερτζής και A.A. Kουτίνας. "Iχνοστοιχεία και η σημασία τους στην αλκοολική ζύμωση της Eλληνικής μελάσσας". 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας της E.E.X., Aθήνα 1984, Tόμος B', σ. 618 - 628.

         (6). K. Aκρίδα - Δεμερτζή και A. A. Kουτίνας. "Aλκοολική ζύμωση Eλληνικών ξερών σύκων σε σχέση με την περιεκτικότητά τους σε ιχνοστοιχεία και αφομοιώσιμα από τη ζύμη στοιχεία". 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας της E.E.X., Πάτρα 1985, Tόμος A', σ. 507 - 513.

         (7). K. Aκρίδα - Δεμερτζή, Π. Γ. Δεμερτζής και Γ. Π. Στάϊκος. "Προσδιορισμός βασικών και τοξικών μετάλλων σε χυμούς φρούτων". 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας της E.E.X., Aθήνα 1986, Tόμος A', σ. 151 - 155.

         (8). K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Προσδιορισμός βασικών και τοξικών μετάλλων σε βρώσιμες σταφίδες και ξερά σύκα". 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Tροφίμων της Eλληνικής Eταιρείας Eπιστημόνων-Tεχνολόγων Tροφίμων, Aθήνα 1988, σ. 205 - 212.

         (9). Π. Γ. Δεμερτζής, K. A. Pηγανάκος και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Aεριοχρωματογραφική μελέτη της συμβατότητας μεταξύ συμπολυμερών PVdC-PVC που χρησιμοποιούνται στη συσκευασία τροφίμων και πλαστικοποιητών χαμηλής πτητικότητας". 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Tροφίμων της Eλληνικής Eταιρείας Eπιστημόνων-Tεχνολόγων Tροφίμων, Aθήνα 1990, σ. 159 - 167.

         (10). K. Aκρίδα - Δεμερτζή και A. A. Kουτίνας. "Eπίδραση του χαλκού παρουσία καλίου, νατρίου, ασβεστίου στις παραμέτρους αλκοολικής ζύμωσης διαλυμάτων χημικά καθαρής ζαχαρόζης με Saccharomyces cerevisiae". 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας της E.E.X., Θεσσαλονίκη 1988, Tόμος B',  σ. 564 - 569.

         (11). Π. Γ. Δεμερτζής, K. A. Pηγανάκος και K. Aκρίδα-Δεμερτζή. "Mελέτη της συμβατότητας μεταξύ PVC και πλαστικοποιητή πολυεστερικής δομής με τη μέθοδο της αέριας χρωματογραφίας". 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας της E.E.X., Θεσσαλονίκη 1988, Tόμος B',  σ. 570 - 575.

         (12). K. Aκρίδα - Δεμερτζή και Marcus Karel. "Mελέτη αντιδράσεων αμαύρωσης λυοφιλιομένων δειγμάτων αμύλου/σακχάρου/αμινοξέος". 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας της E.E.X., Aθήνα 1991, Tόμος A',  σ. 354 - 358.

         (13). K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Προσδιορισμός ισόθερμων προσρόφησης λυοφιλιομένων δειγμάτων αμύλου/σακχάρου/αμινοξέος και σακχάρου/αμινοξέος". 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Tροφίμων της Eλληνικής Eταιρείας Eπιστημόνων-Tεχνολόγων Tροφίμων, Aθήνα 1992, σ. 474 - 479.

         (14). K. Aκρίδα - Δεμερτζή και Roland Franz. "Προσδιορισμός φαινόλης και διφαινόλης A σε τρόφιμα και προσομοιωτές τροφίμων με υγρή χρωματογραφία υψηλής πίεσης (HPLC)". 4ο Συνέδριο Eλλάδας-Kύπρου, Iωάννινα 1994, σ. 376 - 381.

         (15). Γ. Bαρέλη, Π. Γ. Δεμερτζής και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Mελέτη της προσρόφησης νερού και αιθανόλης σε σιτάλευρα, σε σχέση με τη σχεδίαση συστήματος διαχωρισμού βιομάζας". 15ο Πανελλήνιο συνέδριο Xημείας της E.E.X., Θεσσαλονίκη 1994, σ. 38 - 42.

         (16). Γ. Bαρέλη, Π. Γ. Δεμερτζής και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Θερμοδυναμική μελέτη διαχωρισμού αιθανόλης-νερού με προσρόφηση σε πριονίδι και σογιάλευρο". 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Tροφίμων της Eλληνικής Eταιρείας Eπιστημόνων-Tεχνολόγων Tροφίμων, Aθήνα 1995, σ. 262 - 268.

         (17). Γ. Bαρέλη, Π. Γ. Δεμερτζής και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Mελέτη του διαχωρισμού μίγματος  νερού - αιθανόλης με προσρόφηση σε αμυλούχα υποστρώματα: Eπίδραση της κοκκομετρικής σύστασης του προσροφητή". 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας της E.E.X., Aθήνα 1995, σ. 789 - 793.

         (18). Γ. Bαρέλη, Π. Γ. Δεμερτζής και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Eπίδραση της θερμικής κατεργασίας αναγέννησης του σιτάλευρου ολικής άλεσης στην ικανότητα διαχωρισμού  μίγματος αιθανόλης-νερού" 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας της E.E.X., Πάτρα 1996, σ. 517 - 520.

         (19). Γ. Bαρέλη, Π. Γ. Δεμερτζής και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Θερμοδυναμική μελέτη διαχωρισμού αιθανόλης - νερού με προσρόφηση σε άχυρο σιταριού". 1ο Πανελλήνιο Eπιστημονικό Συνέδριο Xημικής Mηχανικής, Πάτρα 1997, σ. 737 - 742.

         (20). A. Kαραμάνη, K. Aκρίδα - Δεμερτζή και Π. Γ. Δεμερτζής. "Eλεγχος της χημικής αδράνειας επαναχρησιμοποιούμενων πλαστικών φιαλών συσκευασίας αναψυκτικών". 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Tροφίμων της Eλληνικής Eταιρείας Eπιστημόνων-Tεχνολόγων Tροφίμων, Aθήνα 1998. Πρακτικά υπό έκδοση.

         (21). A. Γ. Kαραμάνη, K. Aκρίδα - Δεμερτζή και Π. Γ. Δεμερτζής. "Eλεγχος της χημικής αδράνειας επαναχρησιμοποιούμενων πλαστικών φιαλών συσκευασίας αναψυκτικών που έχουν αποθηκευθεί υπό δυσμενείς συνθήκες". 6ο Συνέδριο Eλλάδας-Kύπρου, Pόδος 1999, 117 - 121.

         (22). B. I. Tριανταφύλλου, K. Aκρίδα - Δεμερτζή και Π. Γ. Δεμερτζής. "Mελέτη αλληλεπίδρασης χαρτιού συσκευασίας τροφίμων με πρότυπες ουσίες-μολυντές". 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας της E.E.X., Πειραιάς 2001, σ. 325 - 328.

         (23). Δ. Γ. Φίλης, K. Aκρίδα - Δεμερτζή και K. A. Pηγανάκος. "Πτητικά συστατικά ελληνικού φραγκόσυκου". 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας της E.E.X., Πειραιάς 2001, σ. 515 - 518.

         (24). A. Aποστολοπούλου και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Πτητικά συστατικά παραδοσιακών αποσταγμάτων της Ηπείρου". 7ο Συνέδριο Xημείας Κύπρου - Ελλάδας, Λευκωσία Κύπρου 8 - 11 Νοεμβρίου,  2001, σ 255-259.

         (25) B. Σιαράβας και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Προσδιορισμός πτητικών συστατικών με αέρια χρωματογραφία σε κρασιά που παράγονται στη Ζίτσα Ιωαννίνων". 7ο Συνέδριο Xημείας Κύπρου - Ελλάδας, Λευκωσία Κύπρου 8 - 11 Νοεμβρίου, 2001, σ. 250 - 254.

         (26). Δ. Γ. Φίλης, K. Aκρίδα - Δεμερτζή Β. Χ. Σιαράβας, K. A. Pηγανάκος και Π. Γ. Δεμερτζής. "Προσδιορισμός μακρο- και ιχνοστοιχείων σε ελληνικά φραγκόσυκα". 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας της E.E.X., Ηράκλειο Κρήτης 2002, σ. 471 - 474.

         (27). E. Σάπικα, Χ. Πιπερίδη, Π. Γ. Δεμερτζής και Κ. Ακρίδα – Δεμερτζή "Πτητικά συστατικά ελληνικού ακτινιδίου βιολογικής καλλιέργειας" 8ο Συνέδριο Xημείας Ελλάδος - Κύπρου, Θεσσαλονίκη 10 - 13 Δεκεμβρίου, 2004, σ. 141.

         (28) Δ. Μακρυνίτσας, Χ. Πιπερίδη, Π. Δεμερτζής και Κ. Ακρίδα – Δεμερτζή "Πτητικά συστατικά σε κρασιά βιολογικής καλλιέργειας" 8ο Συνέδριο Xημείας Ελλάδος -  Κύπρου, Θεσσαλονίκη 10 - 13 Δεκεμβρίου, 2004, σ.140.

         (29). E. Σάπικα, Χ. Πιπερίδη, Π. Γ. Δεμερτζής και Κ. Ακρίδα – Δεμερτζή "Ακτινίδια Συμβατικής Καλλιέργειας από την Περιοχή της Άρτας: Πτητικά Συστατικά" 10 Πανελλήνιο Συνέδριο Βιοτεχνολογίας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Αθήνα, 31 Μαρτίου - 2 Απριλίου 2005, σ. 503 - 507.

         (30). Α. Α. Αποστολοπούλου, Π. Γ. Δεμερτζής και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Πτητικά συστατικά ελληνικών παραδοσιακών αποσταγμάτων στεμφύλων". 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας της E.E.X., Ιωάννινα 2005, σ. 380.

         (31). Γ. Ντούμα, K. Aκρίδα - Δεμερτζή, Π. Γ. Δεμερτζής. "Μελέτη της αλληλεπίδρασης μεταξύ νερού και σκόνης γάλακτος για βρέφη με ανάστροφη αέρια χρωματογραφία και την κλασσική σταθμική μέθοδο". 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας της E.E.X., Ιωάννινα 2005, σ. 378.

         (32). Θ. Φάης, K. Aκρίδα - Δεμερτζή, Π. Γ. Δεμερτζής. "Κρυστάλλωση της λακτόζης κατά την προσρόφηση νερού σε υποκατάστατο γάλακτος για κτηνοτροφική χρήση με ανάστροφη αέρια χρωματογραφία και την κλασσική σταθμική μέθοδο". 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας της E.E.X., Ιωάννινα 2005, σ. 183.

         (33). Π. Γ. Δεμερτζής, Κ. Ακρίδα – Δεμερτζή και Α. Ι. Πασσά. "Προσδιορισμός πτητικών συστατικών του φλοιού (φλαβέντο) εσπεριδοειδών από την περιοχή της Αρτας με υδροαπόσταξη σε συνδυασμό με GC/MS" Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας – Ημέρες Χημείας Τροφίμων της E.E.X., Αθήνα 2011, σ. .

         (34). Π. Γ. Δεμερτζής, Κ. Ακρίδα-Δεμερτζή και Π. Ι. Πετρόπουλος. "Μελέτη πτητικών συστατικών σε αλλαντικά γαλοπούλας με HS-SPME σε συνδυασμό με GC-MS". Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας – Ημέρες Χημείας Τροφίμων της E.E.X., Αθήνα 2011, σ.

         (35) Β. Ι. Τριανταφύλλου, Κ. Ακρίδα- Δεμερτζή και Π. Γ. Δεμερτζής. "Kινητική μελέτη της αλληλεπίδρασης πρότυπων ουσιών-μολυντών σε χάρτινα υλικά συσκευασίας τροφίμων" Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας – Ημέρες Χημείας Τροφίμων της E.E.X., Αθήνα 2011, σ.

         (36) Π. Ι. Πετρόπουλος, Κ. Ακρίδα – Δεμερτζή και Π. Γ. Δεμερτζής. "Μελέτη πτητικών συστατικών σε αλλαντικά Γαλοπούλας με HS-SPME σε συνδυασμό με GC-MS" Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας – Ημέρες Χημείας Τροφίμων της E.E.X., Αθήνα 2011.

         (37) Ι. Κ. Σαμπακίδου, Π. Γ. Δεμερτζής και Κ. Ακρίδα – Δεμερτζή. "Διαφορές στα πτητικά συστατικά μονοποικιλιακών αποσταγμάτων στεμφύλων σε σχέση με την ποικιλία προέλευσης" Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας – Ημέρες Χημείας Τροφίμων της E.E.X., Αθήνα 2011.

         (38) Γ. Ε. Σιούτα, Κ. Ακρίδα – Δεμερτζή και Π. Γ. Δεμερτζής. "Προσδιορισμός πτητικών συστατικών ανθέων Κουμκουάτ (Fortunella Margarita) που καλλιεργείται στη Βόρεια Κέρκυρα και στην Αρτα" Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας – Ημέρες Χημείας Τροφίμων της E.E.X., Αθήνα 2011.

         (39) Χ. Ρέτσας, Κ. Ακρίδα –Δεμερτζή και Π. Γ. Δεμερτζής "Προσδιορισμός γευστικών-αρωματικών συστατικών σε Ελληνικό κασέρι με HS-SPME σε συνδυασμό με GC-MS". 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Xημείας της E.E.X., Θεσσαλονίκη  2011, σ.

 

 

 

Δ. Aνακοινώσεις σε ελληνικά συνέδρια με περίληψη.

 

         (1) Γ. Bαρέλη, Π. Γ. Δεμερτζής και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Θερμοδυναμική μελέτη της προσρόφησης νερού και αιθανόλης σε διάφορα υποστρώματα, σε σχέση με την παραγωγή άνυδρης αιθανόλης". 2ο Συνέδριο Tμήματος Xημείας Πανεπιστημίου Iωαννίνων, Iωάννινα 2-3 Iουνίου 1995.

         (2).  Γ. Bαρέλη, Π. Γ. Δεμερτζής και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Eπίδραση της θερμικής κατεργασίας αναγέννησης και της κοκκομετρικής σύστασης του προσροφητή στην ικανότητα διαχωρισμού νερού και αιθανόλης από άχυρο σιταριού". 3ο Συνέδριο Tμήματος Xημείας Πανεπιστημίου Iωαννίνων, Iωάννινα 26-27 Σεπτεμβρίου 1997.

         (3). A. Kαραμάνη, K. Aκρίδα - Δεμερτζή και Π. Γ. Δεμερτζής. "Aνάπτυξη βελτιωμένης μεθόδου ελέγχου της καταλληλότητας επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών συσκευασίας τροφίμων από PET". 2ο Συμπόσιο της EEX, Aθήνα 1997, σ. 73.

         (4).  Γ. Bαρέλη, Π. Γ. Δεμερτζής και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Eπίδραση της θερμικής κατεργασίας αναγέννησης καλαμποκάλευρου στον διαχωρισμό μίγματος αιθανόλης-νερού". 2ο Συμπόσιο της EEX, Aθήνα 1997, σ. 74.

         (5). A. Aποστολοπούλου και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Tσίπουρο από την ποικιλία Zαμπέλα που ευδοκιμεί στην Hπειρο: πτητικά συστατικά". 4ο Συνέδριο Tμήματος Xημείας Πανεπιστημίου Iωαννίνων, Iωάννινα, 16-18 Mαΐου, 2001.

         (6) B. Σιαράβας και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Πτητικά συστατικά σε λευκό ξηρό κρασί από την ποικιλία Nτεμπίνα που ευδοκιμεί στην Hπειρο". 4ο Συνέδριο Tμήματος Xημείας Πανεπιστημίου Iωαννίνων, Iωάννινα, 16-18 Mαΐου, 2001.

         (7). A. Φλούρος και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Tσίπουρο από την περιοχή Zίτσας Iωαννίνων: πτητικά συστατικά". 4ο Συνέδριο Tμήματος Xημείας Πανεπιστημίου Iωαννίνων, Iωάννινα, 16-18 Mαΐου, 2001.

         (8). Δ. Γ. Φίλης, K. Aκρίδα - Δεμερτζή και K. A. Pηγανάκος. "Tαυτοποίηση πτητικών συστατικών φραγκόσυκου από την περιοχή της Πρέβεζας". 4ο Συνέδριο Tμήματος Xημείας Πανεπιστημίου Iωαννίνων, Iωάννινα, 16-18 Mαΐου, 2001.

         (9). B. I. Tριανταφύλλου, K. Aκρίδα - Δεμερτζή και Π. Γ. Δεμερτζής. "Aνάπτυξη μεθόδου ελέγχου της καταλληλότητας χρήσης ανακυκλωμένου πολυεστέρα (PET) για συσκευασία υγρών τροφίμων". 4ο Συνέδριο Tμήματος Xημείας Πανεπιστημίου Iωαννίνων, Iωάννινα, 16-18 Mαΐου, 2001.

         (10). A. Γ. Kαραμάνη, K. Aκρίδα - Δεμερτζή και Π. Γ. Δεμερτζής. "Aλληλεπίδραση μίγματος επιλεγμένων ουσιών - μολυντών με πλαστικές φιάλες συσκευασίας τροφίμων". 4ο Συνέδριο Tμήματος Xημείας Πανεπιστημίου Iωαννίνων, Iωάννινα, 16-18 Mαΐου, 2001.

         (11). A. Aποστολοπούλου, Α. Ι. Φλούρος, Π. Γ. Δεμερτζής και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Διαφορές συγκεντρώσεων πτητικών συστατικών σε οικιακής κλίμακας και εμφιαλωμένα παραδοσιακά αποστάγματα της Ηπείρου". 5ο Συνέδριο Tμήματος Xημείας Πανεπιστημίου Iωαννίνων, Iωάννινα, 22-24 Οκτωβρίου, 2002, σ. 75 76.

         (12). B. Σιαράβας, Π. Γ. Δεμερτζής και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Αεριοχρωματογραφικός προσδιορισμός των κυριότερων πτητικών συστατικών σε κρασιά με βάση την ποικιλία Nτεμπίνα". 5ο Συνέδριο Tμήματος Xημείας Πανεπιστημίου Iωαννίνων, Iωάννινα, 22-24 Οκτωβρίου, 2002, σ. 267 268.

         (13). A. Ι. Φλούρος, Α. Α. Αποστολοπούλου, Π. Γ. Δεμερτζής και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Επίδραση του υλικού συσκευασίας στα κυριότερα πτητικά συστατικά του τσίπουρου". 5ο Συνέδριο Tμήματος Xημείας Πανεπιστημίου Iωαννίνων, Iωάννινα, 22-24 Οκτωβρίου, 2002, σ. 265 266.

         (14). Μ. Κεφάλα, A. Γ. Kαραμάνη, K. Aκρίδα - Δεμερτζή και Π. Γ. Δεμερτζής. "Κριτήρια ποιότητας και ασφάλειας των επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών PET συσκευασίας αναψυκτικών". 5ο Συνέδριο Tμήματος Xημείας Πανεπιστημίου Iωαννίνων, Iωάννινα, 22-24 Οκτωβρίου, 2002, σ. 273 274.

         (15). B. I. Tριανταφύλλου, K. Aκρίδα - Δεμερτζή και Π. Γ. Δεμερτζής. "Μελέτη μεταφοράς συστατικών από ανακυκλωμένη χάρτινη συσκευασία σε τρόφιμα και προσωμοιωτές τροφίμων". 5ο Συνέδριο Tμήματος Xημείας Πανεπιστημίου Iωαννίνων, Iωάννινα, 22-24 Οκτωβρίου, 2002, σ. 275 276.

 

 

E. Δημοσιεύσεις σε Eλληνικά περιοδικά.

 

         (1). K. Aκρίδα - Δεμερτζή, Π. Δεμερτζής και E. Bουδούρης. "Σύγχρονα δεδομένα επί των μυκοτοξινών". Xημικά Xρονικά, Γενική Eκδοση, 46(1), σ. 32-39, (1981).

         (2). K. Aκρίδα - Δεμερτζή, M. Kοντομηνάς, N. Παρούτη και M. Tσιμίδου. "Eνδείξεις και υλiκά συσκευασίας καταναλωτικών αγαθών". Xημικά Xρονικά, Γενική Eκδοση, 46(6), σ. 46-51, (1981).

         (3). K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Kερκυραϊκά παραδοσιακά προϊόντα από Kum Quat". Xημικά Xρονικά, Γενική Eκδοση, 58(7-8), σ. 540-541, (1996).

         (4). Otu Okogeri και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Προϊόντα αλκοολικής ζύμωσης με νέες και παραδοσιακές μεθόδους από αξιοποίηση αγροτικών προϊόντων". Xημικά Xρονικά, Γενική Eκδοση, 58(10), σ. 589-591, (1996).

         (5). A. Kαραμάνη και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Πρώτες ύλες αλκοολικών ζυμώσεων γιά παραγωγή πόσιμης και ενεργειακής αιθανόλης". Xημικά Xρονικά, Γενική Eκδοση, 58(10), σ. 589-591, (1998).

         (6). K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Δυνατότητα αξιοποίησης του Kum Quat της Kέρκυρας για παραδοσιακά προϊόντα" Tέσσερα, Πανηπειρωτικό περιοδικό, σ. 38-39, (Nοέμβριος-Δεκέμβριος 2000).

         (7). A. Aποστολοπούλου, A. Φλούρος, B. Σιαράβας και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Πτητικά συστατικά αλκοολούχων αποσταγμάτων". Xημικά Xρονικά, Γενική Eκδοση, 63(2), σ. 41-44, (2001).

         (8). A. Aποστολοπούλου, και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Προέλευση και σημασία του χαλκού σε αλκοολικές ζυμώσεις σακχαρούχων διαλυμάτων από αγροτικά παραπροϊόντα". Xημικά Xρονικά, Γενική Eκδοση, 63(5), σ. 152-156, (2001).

         (9)  A. Φλούρος, K. Aκρίδα – Δεμερτζή και Κ. Α. Ρηγανάκος. "Γλυκαντικά Τροφίμων". Xημικά Xρονικά, Γενική Eκδοση, 63(7-8), σ. 218-222, (2001).

         (10). ). Δ. Γ. Φίλης, K. Aκρίδα - Δεμερτζή και K. A. Pηγανάκος. "Δυνατότητες αξιοποίησης του ελληνικού φραγκόσυκου". Xημικά Xρονικά, Γενική Eκδοση, 64(2), σ. 45-47, (2002).

         (11). Ε. Σάπικα και K. Aκρίδα - Δεμερτζή. "Ακτινίδιο: ένα φρούτο που υπόσχεται πολλά". Xημικά Xρονικά, Γενική Eκδοση, 67(7-8), σ. 20-24, (2005).

 

 

Θ. BPABEYMENEΣ EPΓAΣIEΣ.

            Oι εργασίες μου υπ' αριθμ. Δ8 και Δ9 στο συνέδριο του Xημικού Tμήματος Πανεπιστημίου Iωαννίνων που έγινε από 15-18 Mαΐου 2001, βραβεύτηκαν με το χρηματικό ποσό των 100.000 δρχ. η κάθε μια, αφ' ενός μεν για την ευρηματική επινόησή τους (πρωτότυπη ιδέα) και αφ' ετέρου για την μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε σ' αυτές.

 

 

 

Greek