You are here

Συνέδρια/ Ημερίδες

Undefined

Comments

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

Σας ενημερώνουμε ότι για την υποβολή περιλήψεων για το 5ο Συνέδριο Χημείας που θα πραγματοποιηθεί 29-30 Σεπτεμβρίου 2017 στα Ιωάννινα δίνεται παράταση έως την 7η Σεπτεμβρίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλουν τις περιλήψεις καθώς και την αίτηση συμμετοχής τους στο ακόλουθο e-mail: chemcon74@cc.uoi.gr Για περισσότερες πληροφορίες για το 5ο Συνέδριο του Τμ. Χημείας δείτε τα παρακάτω συνημμένα

Επισυνάπτεται η 2η Ανακοίνωση του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (3rd International Conference for the Promotion of Innovation in Education).
Τόπος/Χρόνος: Λάρισα, 13-15 Οκτωβρίου 2017 (Συνεδριακό Κέντρο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας)
Διοργάνωση: Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Παιδαγωγικό Τμήμα Π.Ε., Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας), το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας (Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ και Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) και το Σύλλογο καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας. Με την υποστήριξη της εκπαιδευτικής δράσης “Teachers 4 Europe”.
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Λαρισαίων.
Που απευθύνεται: Σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων, δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, σπουδαστές και φοιτητές.
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://synedrio.eepek.gr
Προκειμένου να υποβληθεί μια εργασία πρέπει πρώτα να γίνει “Εγγραφή” (δημιουργία προφίλ) του συγγραφέα που υποβάλει την εργασία στην εφαρμογή του συνεδρίου (πληροφοριακό σύστημα: SynedrosEEPEK: http://synedros.eepek.gr)
Από την ίδια εφαρμογή μπορεί κάποιος να υποβάλει αίτηση για κριτής εργασιών του συνεδρίου (κουμπί «Αίτηση για κριτής»).
Στο συνημμένο έγγραφο περιλαμβάνονται λεπτομέρειες για την υποβολή των εργασιών και άλλες χρήσιμες επισημάνσεις. 

Δημήτρης Κολοκοτρώνης
Πρόεδρος ΕΕΠΕΚ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η λήξη της προθεσμίας υποβολής εργασιών για το 3rd IMEKOFOODS Conference (TC23) “Metrology Promoting Standardization and Harmonization in Food and Nutrition” που διοργανώνεται από το Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Εργαστηρίων (HellasLab) στη Θεσσαλονίκη, 1-4 Οκτωβρίου 2017, πλησιάζει.

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει:

Model development and assessment

·         Structure – activity prediction models

·         Shelf life models

·         Predictive models in food microbiology

·         Exposure predictive models

·         Human digestion models

·         Experimental design models

·         Other models

Method development and evaluation

·         New methods and devices

·         Reference materials

·         Method validation

·         Quality, authenticity, traceability and safety criteria/markers

·         Omics approaches

Data evaluation and uses

·         Metrological traceability

·         Measurement uncertainty

·         Sensory analysis

·         Chemometrics

·         Food composition databases

·         Data transferability

Product standardization and certification

·       Natural products/extracts

·       Pharmafoods

·       Medical foods

·       Food supplements

·       Imitation foods

·       Religious certificates

·       Allergens

·       PDOs / PGIs / organic foods/ traditional speciality guaranteed (TSGs)

·       Nutrition and health claims

Dedicated sessions

  • Harmonization and standardization in olive oil analysis