You are here

Ανακοινώσεις Γραμματείας

Greek

Comments

Σας ενημερώνουμε ότι οι δηλώσεις για τους επί πτυχίω φοιτητές θα ανοίξει ξανά για διορθωτικές δηλώσεις αμέσως μόλις υπάρξει απάντηση στα θέματα που θέσατε σχετικά με τις αλλαγές των μαθηματων.

Από τη Γραμματεία

Πρόσκληση εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

για μετάταξη σε θέση ΕΔΙΠ στο Τμήμα Χημείας του

Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καλεί τυχόν ενδιαφερόμενους μόνιμους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, κατόχους διδακτορικού διπλώματος σε πεδίο της Χημείας και σε πεδίο της Πληροφορικής (δείτε πρόγραμμα διδασκομένων μαθημάτων στο Τμήμα Χημείας, http://www.chem.uoi.gr/sites/default/files/O_S_XHMEIAS.pdf), που πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 4 του άρθρου 20 του Ν. 4452/2017 (ΦΕΚ17/15-2-2017) να υποβάλουν μέχρι 31 Μαρτίου 2020 αίτηση μετάταξης και βιογραφικό σημείωμα στη Γραμματεία του Τμήματος Χημείας (Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων μεταβατικό κτίριο  Τ.Κ. 45444, email gramchem@uoi.gr, τηλ. 2651007277) και να την κοινοποιήσουν στη Διεύθυνση Διοικητικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στην Γραμματεία του Τμήματος στο ανωτέρω τηλέφωνο και email.

Οι δηλώσεις μαθημάτων όλων των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών θα γίνουν από 28/11 έως και 8/12.

Παρακαλούνται όλοι οι Μ.Φ. να μπουν στο σύστημα και να κάνουν την δήλωσή τους.

Από τη Γραμματεία

Εξετάσεις Σεπτεμβρίου                             2019    2-9-2019 έως 27-9-2019 (4 εβδομάδες)

Έναρξη Μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου   30-9-2019

Λήξη Μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου      17-1-2020 (14 εβδομάδες)

Εξετάσεις Χειμερινού Εξαμήνου                  20-1-2020 έως 7-2-2020 (3εβδομάδες)

Έναρξη Μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου       10-2-2020

Λήξη Μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου           29-5-2020 (14 εβδομάδες)

Εξετάσεις Εαρινού Εξαμήνου                      1-6-2020 έως 26-6-2020 (4 εβδομάδες)

( βλέπε συνημμένο έγγραφο )

Οι φοιτητές που έχουν πετύχει την μετεγγραφή στο Τμήμα μας ,παρακαλούνται να προσέλθουν οι ίδιοι ή νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με τα έγγραφα που αναφέρονται στην αίτηση που υπέβαλαν στο υπουργείο (επιπλέον φωτοτυπία ταυτότητας , βεβαίωση φοίτησης από τον Τμήμα εισαγωγής και 2 φωτογραφίες) από 20-11-2019 έως 29-11-2019  στη Γραμματεία του Τμ. Χημείας (Μεταβατικό Κτίριο) .

Ενημέρωνονται οι πρωτοετείς φοιτήτες οτι στο Εισαγωγικό εργαστήριο-Τμήματα Παρασκευής η άσκηση που θα πραγματοποιηθεί θα είναι η "Οξείδωση και Αναγωγή, σειρά δραστικότητας μετάλλων" (σελ. 210).

Οι διδάσκοντες

Οι δηλώσεις μαθημάτων θα αρχίσουν σήμερα στις 19-11-2019 έως 30-11-2019. Οι φοιτητές έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν 10 μαθήματα όσοι βρίσκονται έως 5 εξάμηνο. Στο 7 εξάμηνο το όριο δήλωσης είναι 12 μαθήματα.

Για τους φοιτητές πέραν πτυχίου θα δηλώσουν αρχικά τα μαθήματα των χειμερινών εξαμήνων (χωρίς όριο δήλωσης) που οφείλουν και σε δεύτερη φάση θα ανοίξει ξανά το σύστημα για εμβόλιμη δήλωση (εξεταστική) χωρίς όριο δήλωσης, η περίοδος δηλώσεων θα είναι από 2-12-2019 έως 10-12-2019. 

***Οι φοιτητές μπορούν να δηλώσουν μόνο μαθήματα επιλογής του 8 εξαμήνου που έχουν δηλώσει ξανά στο παρελθόν.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ: 20,000 ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 18 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ 1-4-2020 ΈΩΣ 31-10-2020

(βλέπε συνημμένο έγγραφο)

Η ορκωμοσία του Νοεμβρίου των προπτυχιακών φοιτητών (δεν αφορά τους μεταπτυχιακούς φοιτητές) έχει προγραμματιστεί για  22-11-2019 και ώρα 10:30 στην αίθουσα Γ. Μυλωνάς .Παρακαλούνται οι φοιτητές που πρόκειται να ορκισθούν να προσέλθουν από τη Γραμματεία από 08:00 έως 09:45 για τα πρωτόκολλα ορκωμοσίας .

Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής/τρια δεν καταφέρει να προσέλθει για την ορκωμοσία παρακαλείτε να κάνει υπεύθυνη δήλωση εως 20-11-2019 και να τη στείλει με mail: gramchem@uoi.gr  ή fax 2651007006.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα “Mentorship” του Hellenic Bioscientific Association of the USA (HBA USA) και να σας ζητήσουμε να διαδώσετε το συνημμένο εντός της ερευνητικής/ακαδημαϊκής κοινότητας σας καθώς και σε κάθε υποψήφιο ενδιαφερόμενο στον τομέα των βιοεπιστημών που γνωρίζετε.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά το 2016 με σκοπό να φέρει σε επαφή Έλληνες και Ελληνοαμερικάνους φοιτητές και νέους ερευνητές από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με Έλληνες και Ελληνοαμερικάνους μέντορες από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο της Αμερικής. Κατά τη διάρκεια των χρόνων αυτών, η πιλοτική φάση του προγράμματος στέφθηκε με επιτυχία καθώς πραγματοποιήθηκαν επιτυχημένες επαφές μεταξύ φοιτητών και μεντόρων με πολύ θετική ανατροφοδότηση.                                                                              

Το πρόγραμμα “Mentorship” έχει σχεδιαστεί ώστε να βοηθήσει φοιτητές και νέους ερευνητές που θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν τα επόμενα βήματά τους στις ΗΠΑ. Οι υποψήφιοι για το πρόγραμμα θα πρέπει να είναι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί ή διδακτορικοί φοιτητές ή μεταδιδακτορικοί ερευνητές στον τομέα των βιοεπιστημών. Οι μέντορες του προγράμματος είναι καταξιωμένοι επιστήμονες των βιοεπιστημών ή ιατροί που εργάζονται στον ακαδημαικό ή επιχειρηματικό τομέα και μπορούν βάση της εμπειρίας τους να καθοδηγήσουν και βοηθήσουν τους υποψηφίους με σημαντικές επαγγελματικές τους αποφάσεις. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα καθώς και την αίτηση συμμετοχής στον σύνδεσμο http://www.hbausa.orgmentorship-program και να επικοινωνήσουν στο administrator@hba-usa.org για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις.

 

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του HBA USA, 
 

Άννα Γαβριέλη

Έκτακτη προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Τμήμα Χημείας

( βλέπε συνημμένα έγγραφα )

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ IGEM 2020 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δημιουργία διατμηματικής φοιτητικής ομάδας για το διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας IGEM 2020

Συνθετική Βιολογία δεν είναι βασική επιστήμη, αλλά εφαρμοσμένη – ένα νέο πεδίο εφαρμογής των σχεδιαστικών μας προσεγγίσεων, που θέτει το κύτταρο στη θέση του ηλεκτρονικού, συμπλέκοντας στην πορεία πληθώρα επιστημονικών ειδικοτήτων. H διεπιστημονική προσέγγιση της συνθετικής βιολογίας δείχνει να έχει φέρει την επανάσταση σε τομείς από την αγροβιολογία και την ιατρική, μέχρι την ενέργεια και τo σχεδιασμό γενετικών κυκλωμάτων.

Στα πλαίσια του διαγωνισμού iGEM, του μεγαλύτερου διαγωνισμού συνθετικής βιολογίας, φοιτητές θετικών επιστημών, επιστημών υγείας και μηχανικοί καλούνται να συνεργαστούν για το σχεδιασμό, υλοποίηση και προώθηση ενός ερευνητικού project με στόχο την επίλυση ενός σύγχρονου προβλήματος.

Την αίτηση για το διαγωνισμό και κάποιες παραπάνω πληροφορίες θα τις βρεις στον παρακάτω σύνδεσμο:

Φόρμα αίτησης (και πληροφορίες): ​https://forms.gle/WdjFJCrgaVBqACou8 ​Προθεσμία υποβολής: Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, 2019

* Για οποιαδήποτε απορία/διευκρίνηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail μας regigemioannina@gmail.com

ΟΜΑΔΑ iGEM

( βλέπε συνημμένο αρχείο )

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΔΙΠ

ΑΝΚΟΙΝΩΣΗ κ.ΛΕΚΚΑ

ΠΜΣ του Τμήματος Χημείας

"Βιολογικές μεμβράνες"

attachment: 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

(βλέπε συνημμένο έγγραφο )

 • Οι αιτήσεις για κατάταξη στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το ακαδημαϊκό

     έτος 2019-2020 κατατίθενται από 1 - 15/11/2019.

 • Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

-    Αίτηση
-    Αντίγραφο πτυχίου

-    Αναλυτική Βαθμολογία

-    Φωτοτυπία Ταυτότητας

 • Βεβαίωση ισοτιμίας από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών &  

     Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι κάτοχος τίτλου  

     σπουδών από Πανεπιστήμιο της αλλοδαπής.

***ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ α) Αιτηση β) υλη μαθηματων κατατακτηριων

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Μεταπτυχιακές Σπουδές και Υποτροφίες στην Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Η.Π.Α., Γαλλία, Μ. Βρετανία» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10.00-13.30 στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Διοργάνωση/Πληροφορίες:

Γραφείο Διασύνδεσης/ΔΑΣΤΑ ΠΙ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 Τηλ. Επικοινωνίας : 26510 08454 / e-mail: career@uoi.gr   /Url:  http://gd.uoi.gr  

Η ορκωμοσία του Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί για  22-11-2019 και ώρα 10:30 στην αίθουσα Γ. Μυλωνάς .Παρακαλούνται οι φοιτητές που πρόκειται να ορκισθούν να προσέλθουν από τη Γραμματεία από 08:00 έως 09:45 για τα πρωτόκολλα ορκωμοσίας .

Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής/τρια δεν καταφέρει να προσέλθει για την ορκωμοσία παρακαλείτε να κάνει υπεύθυνη δήλωση εως 20-11-2019 και να τη στείλει με mail = gramchem@uoi.gr  ή fax 2651007006.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ κ.ΠΑΝΟΥ ΓΙΑ ΠΜΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ κ.ΠΑΝΤΑΖΗ

attachment: 

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ Ι

Οι Κύπριοι φοιτητές παρακαλούνται να περάσουν από 8/10 από την Γραμματεία για να παραλάβουν την βεβαίωση εγγραφής τους

Από τη Γραμματεία

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν από την Δευτέρα 7/10 και ώρα 11:00 να προσέλθουν στην γραμματεία για να παραλάβουν την βεβαίωση εγγραφής τους.

 • Ιστότοπος του Τμήματος (http://www.chem.uoi.gr/)
 • Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων του Τμήματος είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα http://www.chem.uoi.gr/
 • Απόκτηση ακαδημαϊκών κωδικών

Κωδικοί για ηλεκτρονική δήλωση των μαθημάτων καθώς και των συγγραμμάτων δημιουργούνται από τους φοιτητές στον εξής σύνδεσμο https://uregister.uoi.gr/ . Το όνομα χρήστη (username) δημιουργείται χρησιμοποιώντας πρώτους χαρακτήρες που σχετίζονται με το Τμήμα και ακολουθεί ο αριθμός μητρώου (θα σας δοθεί από την γραμματεία) του φοιτητή π.χ  ch0**** . Ο κωδικός (password) δημιουργείται από τον φοιτητή  και μπορεί να τον ανακτήσει μέσω της ίδιας πλατφόρμας είτε με το κινητό του τηλέφωνο ή το προσωπικό του mail.

 • Ακαδημαϊκή Ταυτότητα

Οι αιτήσεις για έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας γίνονται στην ιστοσελίδα https://academicid.minedu.gov.gr/

 •  Δηλώσεις Μαθημάτων

Οι φοιτητές, στην αρχή του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου (Οκτώβριο και Φεβρουάριο αντίστοιχα) και μέσα σε αποκλειστική προθεσμία που ορίζεται από τη Γραμματεία και ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του τμήματος, δηλώνουν υποχρεωτικά τα μαθήματα που θα παρακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του εξαμήνου αυτού. Η δήλωση των μαθημάτων επέχει θέση ανανέωσης εγγραφής του φοιτητή ενώ δεν επιτρέπονται αλλαγές στις δηλώσεις. Οι δηλώσεις γίνονται ηλεκτρονικά στο σύστημα ( https://classweb.uoi.gr ) όταν η γραμματεία σας ενημερώσει ότι το σύστημα είναι διαθέσιμο.

 • Δηλώσεις Συγγραμμάτων

Μετά την ηλεκτρονική αποστολή της δήλωσης των μαθημάτων στη Γραμματεία και εφόσον ο φοιτητής δικαιούται να πάρει συγγράμματα, θα πρέπει να υποβάλει στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ (http://eudoxus.gr) τη δήλωση των συγγραμμάτων του εξαμήνου του, εντός των προθεσμιών που ανακοινώνει κάθε φορά ο ΕΥΔΟΞΟΣ. Για την υποβοήθηση της μελέτης τους οι φοιτητές μπορούν να αξιοποιήσουν και το ψηφιακό υλικό των μαθημάτων  που έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  (http://ecourse.uoi.gr/course/index.php?categoryid=8) καθώς και σχετικό υλικό στο  ψηφιακό αποθετήριο “Κάλλιπος”  (https://www.kallipos.gr/el/) όταν η γραμματεία σας ενημερώσει ότι το σύστημα είναι διαθέσιμο.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 3020/07-11-2014  και τις αποφάσεις της Ειδικής Διατμηματικής Επιτροπής του ΔΠΜΣ «ΑΓΡΟΧΗΜΕΙΑ-ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ/ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ», η μέγιστη χρονική διάρκεια φοίτησης ορίζεται στα 4 έτη.

Συνεπώς:

 • Όσοι εισήχθησαν κατά το έτος 2015, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τα μαθήματα και τη Διπλωματική Εργασία έως τον Οκτώβριο του 2019.
 • Όσοι εισήχθησαν κατά το έτος 2016, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τα μαθήματα και τη Διπλωματική Εργασία έως τον Οκτώβριο του 2020.
 • Όσοι εισήχθησαν κατά το έτος 2017, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τα μαθήματα και τη Διπλωματική Εργασία έως τον Οκτώβριο του 2021.

Σε διαφορετική περίπτωση οι Μεταπτυχιακοί φοιτητές διαγράφονται χωρίς ειδοποίηση από τους καταλόγους της γραμματείας, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, όπου μετά από αιτιολογημένη αίτηση θα δίνεται συγκεκριμένη χρονική παράταση.

Γραμματεία ΔΠΜΣ

03/10/2019

Σελίδες