You are here

Ανακοινώσεις Γραμματείας

Greek

Comments

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για εργασίες ΒSc/MSc στο εργαστήριο Βιολογίας της Iατρικής Σχολής/Montpellier Γαλλία

 

Από το Φεβρουάριο η Γραμματεία του Τμήματος Χημείας θα δέχεται τους φοιτητές κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή και ώρες 10:00 εως 13:00.

Από τη Γραμματεία

Σεμινάριο Χρήσης  της βάσης Χημικών Διεργασιών και Βιβλιογραφίας Χημείας REAXYS 23/1/2020,  11:00 – 13:00.

 Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη  23/1/2020,  11:00 – 13:00  θα πραγματοποιηθεί , από ειδικούς του Εκδοτικού Οίκου ELSEVIER,  Σεμινάριο χρήσης της βάσης χημικών διεργασιών και Βιβλιογραφίας Χημείας REAXYS. (https://www.elsevier.com/solutions/reaxys )

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου που θα γίνει   στη Βιβλιοθήκη εκπρόσωπος του Elsevier  θα διδάξει τους χρήστες πώς να χρησιμοποιούν το Reaxys, διευκολύνοντας την πλήρη κατανόηση της χρηστικότητάς του.

·         Το Reaxys έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τη ζήτηση για ταχεία πρόσβαση στη σχετική βιβλιογραφία, συμπεριλαμβανομένων των άρθρων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, των πειραματικών διαδικασιών και των δεδομένων σχετικά με την ιδιότητα και την αντίδραση ουσιών.

·         Το Reaxys δίνει πρόσβαση σε ακριβείς τρόπους σύνθεσης ουσιών με ολοκληρωμένες συνδέσεις με δημόσιες και ιδιόκτητες βάσεις δεδομένων για τη διαθεσιμότητα ουσιών.

·         Το Reaxys προσφέρει εξοικονόμηση χρόνου / αποτελεσματικότητα που επιτυγχάνεται στην τρέχουσα ροή εργασιών κατά την αναζήτηση αντιδράσεων.

·         Το Reaxys προσφέρει πρόσβαση σε ροές εργασίας που έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε αίθουσες διδασκαλίας με προ-πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

 Επί του παρόντος η Βιβλιοθήκη έχει εξασφαλίσει δωρεάν δοκιμαστική χρήση μερικών μηνών.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο σεμινάριο  και να κάνουν χρήση του REAXYS να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους  τηλεφωνικά  ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην υπάλληλο της Βιβλιοθήκης κ. Μαρίνα Τζαλαβρά, τηλ. 265100 5995   mtzalav@uoi.gr.

Παρακαλούμε να ελέγχετε συχνά το πρόγραμμα της εξεταστικής ώστε να ενημερώνεστε για τις αλλαγές στην εξέταση των μαθημάτων, όπως του μαθήματος "ΦΥΣΙΚΗ" που θα εξεταστεί την Τρίτη 11-2-2020.

Από τη Γραμματεία

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1045/τ.Β΄/22-03-2018 «Έγκριση κανονισμού Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Χημείας των Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων», καλούμε  τους ενδιαφερόμενους για ένταξη στο Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών στα εξής ερευνητικά πεδία:

•           Ανόργανης Χημείας

•           Αναλυτικής Χημείας

•           Οργανικής Χημείας

•           Βιοχημείας

•           Βιομηχανικής Χημείας

•           Χημείας Τροφίμων

•           Φυσικοχημείας

•           Επιστημολογίας

Οι υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος οφείλουν έως τέλος Ιανουαρίου να καταθέσουν στην γραμματεία έκθεση προόδου, υπογεγραμένη από την τριμελή τους επιτροπή.

Από τη Γραμματεία

Όσοι φοιτητές δεν πρόλαβαν ή αντιμετώπισαν προβλήματα στην δήλωσή τους μπορούν να μπουν και πάλι στο σύστημα από σήμερα  έως και 9/1/2020.

Από τη Γραμματεία

Α) ΟΙ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ*.

*ΔΗΛ.:

  1. ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
  2. ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ‘19-‘20
  3. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ‘19-‘20 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

 

Β) ΟΣΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΙΤΛΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΠΟΥ ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΝ.

 

ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Παρασκευή 20-12-2019, στις 12.30 μ.μ., στην αίθουσα Χ2 094, θα γίνει δημόσια παρουσίαση της Διατριβής ΜΔΕ με τίτλο:
«Φυσικοχημικές ιδιότητες – Διερεύνηση Μικροβιολογικής χλωρίδας μελισσοκομικών προϊόντων: Kηρήθρα με μέλι - Πρόπολη»
από τον Τεχνολόγο Γεωπόνο κο. Άγγελο Νικολό
Η επιβλέπουσα Καθηγήτρια
Κ. Ακρίδα-Δεμερτζή
Αφ. Αν. Καθηγήτρια

Ενημερώνονται οι φοιτητές/ριες που έχουν εργαστηριακές εκκρεμότητες (απουσίες-επαναλήψεις) ότι το εργαστήριο αναπλήρωσης θα γίνει την Πέμπτη  09/01/2020 στις 9.00 π.μ.

Εκ του εργαστηρίου 

Ανακοίνωση που αφορά τις αξιολογήσεις των μαθημάτων του Τμήματος Χημείας

( βλέπε συνημμένο αρχείο )

Παρακαλούνται οι φοιτητές που βρίσκονται στο 7ο και πέραν αυτού εξαμήνου και επιθυμούν να εκπονήσουν πτυχιακή εργασία να έλθουν στην γραμματεία για να συμπληρώσουν την αίτησή τους μέχρι και την Πέμπτη 19/12.

Από τη Γραμματεία

Σας ενημερώνουμε ότι οι δηλώσεις για τους επί πτυχίω φοιτητές θα ανοίξει ξανά για διορθωτικές δηλώσεις αμέσως μόλις υπάρξει απάντηση στα θέματα που θέσατε σχετικά με τις αλλαγές των μαθηματων.

Από τη Γραμματεία

Πρόσκληση εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

για μετάταξη σε θέση ΕΔΙΠ στο Τμήμα Χημείας του

Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καλεί τυχόν ενδιαφερόμενους μόνιμους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, κατόχους διδακτορικού διπλώματος σε πεδίο της Χημείας και σε πεδίο της Πληροφορικής (δείτε πρόγραμμα διδασκομένων μαθημάτων στο Τμήμα Χημείας, http://www.chem.uoi.gr/sites/default/files/O_S_XHMEIAS.pdf), που πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 4 του άρθρου 20 του Ν. 4452/2017 (ΦΕΚ17/15-2-2017) να υποβάλουν μέχρι 31 Μαρτίου 2020 αίτηση μετάταξης και βιογραφικό σημείωμα στη Γραμματεία του Τμήματος Χημείας (Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων μεταβατικό κτίριο  Τ.Κ. 45444, email gramchem@uoi.gr, τηλ. 2651007277) και να την κοινοποιήσουν στη Διεύθυνση Διοικητικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στην Γραμματεία του Τμήματος στο ανωτέρω τηλέφωνο και email.

Οι δηλώσεις μαθημάτων όλων των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών θα γίνουν από 28/11 έως και 8/12.

Παρακαλούνται όλοι οι Μ.Φ. να μπουν στο σύστημα και να κάνουν την δήλωσή τους.

Από τη Γραμματεία

Εξετάσεις Σεπτεμβρίου                             2019    2-9-2019 έως 27-9-2019 (4 εβδομάδες)

Έναρξη Μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου   30-9-2019

Λήξη Μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου      17-1-2020 (14 εβδομάδες)

Εξετάσεις Χειμερινού Εξαμήνου                  20-1-2020 έως 7-2-2020 (3εβδομάδες)

Έναρξη Μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου       10-2-2020

Λήξη Μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου           29-5-2020 (14 εβδομάδες)

Εξετάσεις Εαρινού Εξαμήνου                      1-6-2020 έως 26-6-2020 (4 εβδομάδες)

( βλέπε συνημμένο έγγραφο )

Οι φοιτητές που έχουν πετύχει την μετεγγραφή στο Τμήμα μας ,παρακαλούνται να προσέλθουν οι ίδιοι ή νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με τα έγγραφα που αναφέρονται στην αίτηση που υπέβαλαν στο υπουργείο (επιπλέον φωτοτυπία ταυτότητας , βεβαίωση φοίτησης από τον Τμήμα εισαγωγής και 2 φωτογραφίες) από 20-11-2019 έως 29-11-2019  στη Γραμματεία του Τμ. Χημείας (Μεταβατικό Κτίριο) .

Ενημέρωνονται οι πρωτοετείς φοιτήτες οτι στο Εισαγωγικό εργαστήριο-Τμήματα Παρασκευής η άσκηση που θα πραγματοποιηθεί θα είναι η "Οξείδωση και Αναγωγή, σειρά δραστικότητας μετάλλων" (σελ. 210).

Οι διδάσκοντες

Οι δηλώσεις μαθημάτων θα αρχίσουν σήμερα στις 19-11-2019 έως 30-11-2019. Οι φοιτητές έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν 10 μαθήματα όσοι βρίσκονται έως 5 εξάμηνο. Στο 7 εξάμηνο το όριο δήλωσης είναι 12 μαθήματα.

Για τους φοιτητές πέραν πτυχίου θα δηλώσουν αρχικά τα μαθήματα των χειμερινών εξαμήνων (χωρίς όριο δήλωσης) που οφείλουν και σε δεύτερη φάση θα ανοίξει ξανά το σύστημα για εμβόλιμη δήλωση (εξεταστική) χωρίς όριο δήλωσης, η περίοδος δηλώσεων θα είναι από 2-12-2019 έως 10-12-2019. 

***Οι φοιτητές μπορούν να δηλώσουν μόνο μαθήματα επιλογής του 8 εξαμήνου που έχουν δηλώσει ξανά στο παρελθόν.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ: 20,000 ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 18 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ 1-4-2020 ΈΩΣ 31-10-2020

(βλέπε συνημμένο έγγραφο)

Η ορκωμοσία του Νοεμβρίου των προπτυχιακών φοιτητών (δεν αφορά τους μεταπτυχιακούς φοιτητές) έχει προγραμματιστεί για  22-11-2019 και ώρα 10:30 στην αίθουσα Γ. Μυλωνάς .Παρακαλούνται οι φοιτητές που πρόκειται να ορκισθούν να προσέλθουν από τη Γραμματεία από 08:00 έως 09:45 για τα πρωτόκολλα ορκωμοσίας .

Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής/τρια δεν καταφέρει να προσέλθει για την ορκωμοσία παρακαλείτε να κάνει υπεύθυνη δήλωση εως 20-11-2019 και να τη στείλει με mail: gramchem@uoi.gr  ή fax 2651007006.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα “Mentorship” του Hellenic Bioscientific Association of the USA (HBA USA) και να σας ζητήσουμε να διαδώσετε το συνημμένο εντός της ερευνητικής/ακαδημαϊκής κοινότητας σας καθώς και σε κάθε υποψήφιο ενδιαφερόμενο στον τομέα των βιοεπιστημών που γνωρίζετε.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά το 2016 με σκοπό να φέρει σε επαφή Έλληνες και Ελληνοαμερικάνους φοιτητές και νέους ερευνητές από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με Έλληνες και Ελληνοαμερικάνους μέντορες από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο της Αμερικής. Κατά τη διάρκεια των χρόνων αυτών, η πιλοτική φάση του προγράμματος στέφθηκε με επιτυχία καθώς πραγματοποιήθηκαν επιτυχημένες επαφές μεταξύ φοιτητών και μεντόρων με πολύ θετική ανατροφοδότηση.                                                                              

Το πρόγραμμα “Mentorship” έχει σχεδιαστεί ώστε να βοηθήσει φοιτητές και νέους ερευνητές που θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν τα επόμενα βήματά τους στις ΗΠΑ. Οι υποψήφιοι για το πρόγραμμα θα πρέπει να είναι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί ή διδακτορικοί φοιτητές ή μεταδιδακτορικοί ερευνητές στον τομέα των βιοεπιστημών. Οι μέντορες του προγράμματος είναι καταξιωμένοι επιστήμονες των βιοεπιστημών ή ιατροί που εργάζονται στον ακαδημαικό ή επιχειρηματικό τομέα και μπορούν βάση της εμπειρίας τους να καθοδηγήσουν και βοηθήσουν τους υποψηφίους με σημαντικές επαγγελματικές τους αποφάσεις. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα καθώς και την αίτηση συμμετοχής στον σύνδεσμο http://www.hbausa.orgmentorship-program και να επικοινωνήσουν στο administrator@hba-usa.org για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις.

 

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του HBA USA, 
 

Άννα Γαβριέλη

Έκτακτη προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Τμήμα Χημείας

( βλέπε συνημμένα έγγραφα )

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ IGEM 2020 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δημιουργία διατμηματικής φοιτητικής ομάδας για το διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας IGEM 2020

Συνθετική Βιολογία δεν είναι βασική επιστήμη, αλλά εφαρμοσμένη – ένα νέο πεδίο εφαρμογής των σχεδιαστικών μας προσεγγίσεων, που θέτει το κύτταρο στη θέση του ηλεκτρονικού, συμπλέκοντας στην πορεία πληθώρα επιστημονικών ειδικοτήτων. H διεπιστημονική προσέγγιση της συνθετικής βιολογίας δείχνει να έχει φέρει την επανάσταση σε τομείς από την αγροβιολογία και την ιατρική, μέχρι την ενέργεια και τo σχεδιασμό γενετικών κυκλωμάτων.

Στα πλαίσια του διαγωνισμού iGEM, του μεγαλύτερου διαγωνισμού συνθετικής βιολογίας, φοιτητές θετικών επιστημών, επιστημών υγείας και μηχανικοί καλούνται να συνεργαστούν για το σχεδιασμό, υλοποίηση και προώθηση ενός ερευνητικού project με στόχο την επίλυση ενός σύγχρονου προβλήματος.

Την αίτηση για το διαγωνισμό και κάποιες παραπάνω πληροφορίες θα τις βρεις στον παρακάτω σύνδεσμο:

Φόρμα αίτησης (και πληροφορίες): ​https://forms.gle/WdjFJCrgaVBqACou8 ​Προθεσμία υποβολής: Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, 2019

* Για οποιαδήποτε απορία/διευκρίνηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail μας regigemioannina@gmail.com

ΟΜΑΔΑ iGEM

( βλέπε συνημμένο αρχείο )

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΔΙΠ

Σελίδες