You are here

Ανακοινώσεις Γραμματείας

Greek

Comments

( βλέπε συνημμένο έγγραφο )

Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί στις 19-04-2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30 στην αίθουσα Γ. Μυλωνάς.

Οι φοιτητές πρέπει να προσέλθουν από 8:00 έως 9:45 στη Γραμματεία του Τμήματος  για να υπογράψουν τα πρωτόκολλο ορκωμοσίας ενώ πρέπει και να παραδώσουν ΠΑΣΟ- Βιβλιάριο Υγείας όσοι διαθέτουν

 Για πληροφορίες δείτε συνημμένο

Σύμφωνα με απόφαση της ΕΔΕ 5Α /19-11-2018, του ΔΠΜΣ «Περιβάλλον και Αγροδιατροφή», σας ενημερώνουμε ότι όσοι μεταπτυχιακοί φοιτητές δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους έως τις 30/09/2019, διαγράφονται από τους καταλόγους της Γραμματείας. Τα ανωτέρω αφορούν τους μεταπτυχιακούς φοιτητές που εισήχθησαν στο ΔΠΜΣ «Αγροχημεία και Βιολογικές Καλλιέργειες», κατά τα έτη 2003 έως 2013. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν την επισυναπτόμενη αίτηση στη Γραμματεία του Τμήματος Χημείας έως τις 29/03/2019, ειδάλλως διαγράφονται αυτόματα.

Γραμματεία ΔΠΜΣ

Παρακαλούνται όλοι οι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές που υπέβαλλαν αίτηση στο Τμήμα Χημείας και προσήλθαν στην συνέντευξη να επικοινωνήσουν με την Γραμματεία για την εγγραφή τους στο ΠΜΣ του Τμήματος.

Η περίοδος εγγραφής είναι από σήμερα έως και την Παρασκευή 15/3.

Από τη Γραμματεία

( βλέπε συνημμένο έγγραφο )

Ενημερώνονται οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ότι έχει ενεργοποιηθεί e-mail της μορφής username@uoi.gr, όπου username είναι το όνομα χρήστη και password ο κωδικός πρόσβασης που έχουν στο φοιτητολόγιο (cronos).

Από τη Γραμματεία

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα και έως την Κυριακή 14/3, ώρα 24:00 οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΔΠΜΣ "Περιβάλλον και Αγροδιατροφή" μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο σύστημα CRONOS την δήλωση μαθημάτων τους.

Από τη Γραμματεία

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα και έως την Κυριακή 10/3, ώρα 24:00 οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΔΠΜΣ "Ανόργανη Βιολογική Χημεία" μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο σύστημα CRONOS την δήλωση μαθημάτων τους.

Από τη Γραμματεία

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα και έως την Κυριακή 10/3, ώρα 24:00 οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΔΠΜΣ "Ιατρική Χημεία" μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο σύστημα CRONOS την δήλωση μαθημάτων τους.

 

Από τη Γραμματεία

ΧΗΕ803 «Περιβαλλοντική χημική Ανάλυση- Σύγχρονες διεργασίες Αποκατάστασης Περιβάλλοντος»

Όσοι φοιτητές το έχουν δηλώσει παρακαλούμε να προβούν στην αντικατάσταση του.

Το συγκεκριμένο μάθημα έχει καταργηθεί από το 2016 αφού η ύλη του έχει ενσωματωθεί σε άλλα μαθήματα του Τομέα Αναλυτικής και Ανόργανης Χημείας.

Η καθηγήτρια προτείνει εναλλακτικά να δηλωθούν είτε η Χημεία Περιβάλλοντος, είτε η Περιβαλλοντική Γεωχημεία-Ορυκτολογία που διδάσκονται σε αυτό το εξάμηνο, εάν επιθυμείτε να δηλώσετε κάποιο παρεμφερές αντικείμενο. Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε κάποιο μάθημα από τον κατάλογο.  Παρακαλούμε για τη διόρθωση μέσω του Cronos μέχρι την Παρασκευή 3-3-2019 και ώρα 12μμ που κλείνει το σύστημα, σε αντίθετη περίπτωση παρακαλούμε να προσέλθετε από τη Γραμματεία με το ΠΑΣΟ σας για την τροποποίηση την Δευτέρα ή Τρίτη

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 27/2 και αυστηρά έως την Κυριακή 3/3, ώρα 24:00, όσοι δεν μπόρεσαν να κάνουν δήλωση μαθημάτων μπορούν να την υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο σύστημα CRONOS. Πέραν αυτής της ημερομηνίας δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμία άλλη αίτηση για δήλωση μαθημάτων.

Η δήλωση των μαθημάτων στο σύστημα είναι ταυτόχρονα και ανανέωση εγγραφής, περιέχει προσωπικά δεδομένα που μόνον ο φοιτητής μπορεί να καταχωρίσει και να επεξεργαστεί.

Από τη Γραμματεία

H εξέταση του μαθήματος «Επιλεγμένα θέματα μοριακής βιολογίας» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 05/03/2019 και ώρα 15:30 αίθ. 1 (ΒΕΤ).

Γραμματεία ΔΠΜΣ

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ο μέγιστος αριθμός μαθημάτων είναι 10 .

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2018-2019.

Το σύστημα θα είναι ανοιχτό για τις δηλώσεις μαθημάτων του Χειμερινού Εξαμήνου από 15/02/2019 έως την 24/02/2019, οπότε και καμία αλλαγή ή προσθήκη δεν θα είναι δυνατή μετά την ημερομηνία αυτή.

Βεβαιωθείτε ότι πατήσατε το κουμπί "Αποστολή" μετά την προσθήκη μαθημάτων στη δήλωσή σας.

Οι φοιτητές πέραν του 8 εξαμήνου έχουν δικαίωμα να δηλώσουν όλα τα οφειλούμενα μαθήματα ανεξαρτήτως περιόδου διδασκαλίας.

Οι φοιτητές με έτος εγγραφής 2011-12 και πριν παρακαλούνται να εισελθουν στο cronos για τη δήλωση να δηλώσουν όποια από τα παλαια μαθήματα βρουν και τα υπόλοιπα με Email στη Γραμματεία στο gramchem@cc.uoi.gr .

Προσοχή *** Η δήλωση μαθημάτων δηλώνει και εγγραφή στο εξάμηνο και μόνο στα μαθήματα που επιλέξατε μπορείτε να εξεταστείτε.

Για δική σας σιγουριά-ασφάλεια παρακαλούμε μετά την "Αποστολή" να εκτυπώσετε τη δήλωση σας.

Η συνέντευξη των υποψηφίων μεταπτυχιακών φοιτητών του ΠΜΣ του Τμηματος Χημείας θα γίνει την Τρίτη 19/2 και ώρα 11:00-13:00 στην αίθουσα Φ2-145

Από την Γραμματεία

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποιούν «Ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας με τα Κέντρα Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» (Open Day) για τους φοιτητές (ελληνόφωνους και αλλοδαπούς) και την  πανεπιστημιακή κοινότητα, σε συνέχεια των κοινών δράσεων που έχουν αναπτύξει για την προώθηση της γλωσσομάθειας. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 14/02/2019 και ώρα 9.30 π.μ. - 12.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση της κοινότητας από μέλη Ε.Ε.Π. και διδάσκοντες ξένων γλωσσών του Ιδρύματος για το έργο και τις δράσεις των δύο Κέντρων (π.χ. εκπαιδευτικά προγράμματα, δυνατότητες υλοποίησης πρακτικής άσκησης, ερευνητικά έργα, καινοτόμες πρακτικές διδασκαλίας). 

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν και 2 Workshops (με γλώσσα εργασίας την Αγγλική) στα οποία όσοι ενδιαφέρεστε, πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.

 WORKSHOPS 

The working language in both workshops is going to be English. 

Workshop 1

Room 222 – Foreign Languages Centre (Central Library Building, ground floor) 12.30 – 13.30 Workshop with Anna Matveeva on «Study tips & Time-management for students» Register at: https://bit.ly/2SjQETX  (25 participants, first-come first-served) 

Workshop 2

Room 223 12.30 – 13.30 Workshop with Lu Liang on «Writing your name in Chinese & Paper cutting / Origami» [Please bring a pair of scissors with you]. Register at: https://bit.ly/2GxxV06 (20 participants, first-come first-served)  

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα.  

-- 

Theodora Tseligka - Gkaziani

Senior Teaching Fellow in ESP/EAP

Faculty of MEDICINE, University of Ioannina

URL: http://med.uoi.gr

Office 217

Foreign Languages Centre

(Central Library Building - ground floor)

University Campus, P.O. Box 1186

GR451 10 Ioannina, 

GREECE

 

T:  +302651005948

E: thtselig@uoi.gr 

fax: +302651005097

URL: http://flc.unit.uoi.gr/

Ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο "Συντήρηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς- Υγεία, Ασφάλεια και Περιβάλλον"

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019, Μουσείο Αργυροτεχνίας, Πολιτιστικού Ιδρύματος Πειραιώς, Κάστρο Ιωαννίνων 

Ώρα έναρξης: 10:00 πμ

Διογανώνει: Ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΣΑΕΤΤΕ)  σε συνεργασία με το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων

Μετά από σχετικά αιτήματα, η γραπτή εξέταση του μαθήματος «Επιλεγμένα θέματα μοριακής βιολογίας», που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 08/02, αναβάλλεται. Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για την ημερομηνία διεξαγωγής.

 

Γραμματεία ΔΠΜΣ

Νέα ανακοίνωση για την πτυχιακή εργασία.

Από την Γραμματεία

30Η ΘΕΡΙΝΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑΣ 2019

attachment: 

Παρακαλούνται οι φοιτητές που πρόκειται να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο τμήμα για την ορκωμοσία του Απριλίου να υποβάλλουν την αίτηση έως 18/02/2019 στη γραμματεία .

Έντυπα για αίτηση πτυχίου

 1. ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥ & ΥΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (επισυνάπτεται)
 2. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Η Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων ανακοινώνει την πραγματοποίηση ομαδικών ενημερωτικών συναντήσεων ανά Σχολή για τους φοιτητές που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+, ακαδ. έτους 2019-20, δράσεις:
(i) κινητικότητα με σκοπό τις σπουδές (learning) και (ii) κινητικότητα με σκοπό την πρακτική άσκηση (traineeship).

Προτρέπουμε τους φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες) να παρακολουθήσουν τις ενημερωτικές συναντήσεις στις οποίες θα γίνει παρουσίαση των δύο δράσεων κινητικότητας του προγράμματος, καθώς και των κριτηρίων επιλογής των φοιτητών.
(Διευκρινίζεται ότι ενημέρωση των ενδιαφερομένων σε ατομική βάση στα γραφεία της Διεύθυνσης δεν θα πραγματοποιηθεί).

Οι φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες), οι οποίοι ενδιαφέρονται να μετακινηθούν εντός του ακαδημαϊκού έτους 2019/20, καλούνται να προσέλθουν στην ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί για τη Σχολή τους, ως εξής:

- Σχολή Θετικών Επιστημών
Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 12.00-14.00
Αίθουσα Διαλέξεων 201α, Τμήμα Μαθηματικών, 2ος όροφος

Στις συναντήσεις θα παρευρίσκονται οι Τμηματικώς Υπεύθυνοι για το Πρόγραμμα Erasmus+, καθώς και άλλα μέλη ΔΕΠ των Τμημάτων.

Από τη
Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων

Το Τμήμα Χημείας ενόψει της αναδιάρθρωσης της Εβδομάδας Χημείας την οποία διοργανώνει τα τελευταία 10 χρόνια, δεν θα υποδεχθεί φέτος σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σκοπό την επίδειξη – παρουσίαση πειραμάτων Χημείας σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης των πτυχιούχων Χημικών.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Από το Τμήμα Χημείας

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Παρακαλούνται όλοι οι Υποψήφιοι Διδάκτορες να καταθέσουν μέχρι τέλους Ιανουαρίου τις ετήσιες εκθέσεις προόδου στην Γραμματεία του Τμήματος. Οι εκθέσεις κατατίθενται κάθε Ιανουάριο και θα πρέπει να φέρουν την υπογραφή των μελών της τριμελούς συμβουλευτικής τους επιτροπής.

Από τη Γραμματεία

Σας ενημερώνουμε ότι στο σύνδεσμο https://eudoxus.gr/files/Paratasi2_Xeimerinou_2018-19.pdf θα βρείτε το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη νέα παράταση της περιόδου διανομής και δηλώσεων συγγραμμάτων για τους φοιτητές.

Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις συγγραμμάτων παρατείνονται μέχρι την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, ενώ η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019.

Από τη Γραμματεία

 

 • Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1045/τ.Β΄/22-03-2018 «Έγκριση κανονισμού Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Χημείας των Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων», την ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος αριθμ. Συν. 989/15-1-2019, καλούμε  τους ενδιαφερόμενους για ένταξη στο Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών.
 • Σύμφωνα με το άρθρο 6 του κανονισμού, δικαίωμα υποβολής αίτησης για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής έχουν οι κάτοχοι Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στη Χημεία ή σε συναφές με τη Χημεία αντικείμενο από Ιδρύματα της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (σύμφωνα με το ν. 3328/2005 (Α΄ 80) ως ισότιμα της αλλοδαπής
 • Η Ε.Δ.Σ., κατόπιν συνεννόησης με τον επιβλέποντα καθηγητή ή την Τριμελή Συμβουλευτική Επιτροπή, (εφόσον έχει ορισθεί), δύναται, κατά περίπτωση και εφόσον κρίνει πως είναι αναγκαίο, να εισηγηθεί την παρακολούθηση και επιτυχή εξέταση μεταπτυχιακών μαθημάτων από τα Π.Μ.Σ. του Τμήματος. Σε αυτή την περίπτωση, ο υποψήφιος διδάκτορας οφείλει να περατώσει τα μαθήματα με επιτυχία, πριν την σύσταση της επταμελούς εξεταστικής.
 • Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τη σχετική αίτηση στη Γραμματεία του Τμήματος σε έντυπη μορφή, μέχρι και τη Πέμπτη 17-1-2019 έως 31-1-2019 και ώρες 10:00 έως 12:00.

Από τη Γραμματεία

 • Η  Συνέλευση αριθμ. 989/15-1-2019  του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο της επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Φ.Ε.Κ. 1723/17-5-18) προκηρύσσει την εισαγωγή 9 (εννέα) νέων μεταπτυχιακών φοιτητών για το Πανεπιστημιακό έτος 2018-2019.
 • Η εισαγωγή των Μεταπτυχιακών Φοιτητών θα γίνει τον Μάρτιο του 2019.
 • Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Χημείας, Χημικών Μηχανικών, Μηχανικών Υλικών, Επιστήμης Υλικών, Βιολογίας, Βιοχημείας, Περιβάλλοντος, Φυσικής, Γεωπονίας, Φαρμακευτικής, Ιατρικής, Γεωλογίας και Κτηνιατρικής Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου.
 • Πτυχιούχοι Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής και Παιδαγωγικών Τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης γίνονται αποκλειστικά και μόνον δεκτοί στην 2η κατεύθυνση, στην ενότητα της «Επιστημολογία».
 • Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους μέχρι 31-1-2019 και ώρες 10:00 έως 12:00, στην Γραμματεία του Τμήματος Χημείας ή να ζητήσουν σχετικές πληροφορίες από την Γραμματεία του Τμήματος  (Web: www.chem.uoi.gr, Email: gramchem@cc.uoi.gr, Τηλ.  2651007225, 07473, Fax: 2651007006)

Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις συγγραμμάτων παρατείνονται μέχρι την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, ενώ η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019.

Από τη Γραμματεία

Καλούνται όλοι οι φοιτητές την Πέμπτη 10/1 και ώρα 13:00, στο Αμφ. 2, για ενημέρωση από την Πρόεδρο του Τμήματος για την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια του πτυχίου των φοιτητών του Τμήματος Χημείας.

Από την Γραμματεία

Σας ενημερώνουμε ότι στο σύνδεσμο https://eudoxus.gr/files/Paratasi_Xeimerinou_2018-19.pdf θα βρείτε το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την παράταση της περιόδου διανομής και δηλώσεων συγγραμμάτων για τους φοιτητές.

Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις συγγραμμάτων παρατείνονται μέχρι την *Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019*, ενώ η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές θα ολοκληρωθεί την *Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019*.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο οικείο τμήμα τους και δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους.

Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής του Ευδόξου.

Σελίδες